Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden panel

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının açılışını “Ağacın İlham Verdiği Tasarımlar” konulu panelle yaptı.Üniversite...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden panel

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının açılışını “Ağacın İlham Verdiği Tasarımlar” konulu panelle yaptı.

Üniversite - sanayi iş birliği çalışmaları çerçevesinde düzenlenen panel, 27 Eylül günü İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Moderatörlüğünü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Parisa Göker’in üstendiği panele konuşmacı olarak; GSTF Dekan Vekili ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Yıldız Entegre A.Ş yetkilileri İsmail Öztürk ve Kaan Çağrı Nevruz ile endüstriyel tasarımcı Eyüp Atalay katıldı.

Paneldeki sunumuna Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Fakültenin ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektörü ile ilişkileri konusunda açıklamalarda bulundu. Dünyada ormanların toplam karasal alanın yüzde 31’ini kapladığını belirten Yılmaz, ülkemizde bu oranın yüzde 26 olduğunu ifade etti. Yılmaz, bu orman alanlarından her yıl ortalama 10 milyon metreküp endüstriyel odun üretimi yapıldığını, yaklaşık 300 bin kişiye istihdam sağlanarak 19 milyar dolar değerinde bir katma değer oluşturan ahşap ürünleri ve mobilya sektörlerinin, endüstriyel tasarım konusunda ülkemizin en aktif sektörleri arasında yer aldığının altını çizdi. Yılmaz ayrıca, orman ürünleri sektöründe estetik, ergonomi ve görsellik gibi unsurların ana rekabet kriterleri olması nedeni ile yoğun bir iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcısı desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yıldız Entegre A.Ş yetkilileri İsmail Öztürk ve Kaan Çağrı Nevruz paneldeki sunumlarında; ağaç mamulleri ve orman ürünleri sanayinin gelişimi, sektörün Türkiye’deki durumunu anlatı.

Endüstriyel Tasarımcı Eyüp Atalay ise panelde gerçekleştirdiği sunumunda; ahşabın tasarımdaki yeri, tasarım süreçleri, endüstriyel tasarımda mobilyanın önemi, bir tasarımcı olarak mobilya sektörünü seçmesinin sebepleri ve tasarımcıların üzerine düşen sorumluluklar konularındaki düşüncelerini öğrencilerle paylaştı. Aynı zamanda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde misafir öğretim elemanı olarak görev yapan Atalay, genç tasarımcı adaylarına meslek ve sektörle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.