Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evliliklerinin 50. yılını muhteşem bir düğünle kutladılar

Manisa’nın Soma ilçesinde Cenkyeri Mahallesi’nde ikamet eden İsmihan ve Cemil Can çifti, 50. evlilik yıldönümünde dillere destan bir düğün yaparak aşklarını tazeledi. Gençlere örnek olmak için düğün yapma kararı aldıklarını kaydeden...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2019 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Evliliklerinin 50. yılını muhteşem bir düğünle kutladılar

Manisa’nın Soma ilçesinde Cenkyeri Mahallesi’nde ikamet eden İsmihan ve Cemil Can çifti, 50. evlilik yıldönümünde dillere destan bir düğün yaparak aşklarını tazeledi. Gençlere örnek olmak için düğün yapma kararı aldıklarını kaydeden Can çifti ömürleri yeterse 100 yaşında da düğün yapmak istediklerini söyledi.

5 Çocukları 11 torunları bulunan çiftin düğün merasiminde dost ve yakınları da yalnız bırakmadı. Bundan 50 yıl önce evlenen çift, o dönemdeki kısıtlı imkanlar nedeniyle düğünlerini istedikleri gibi yapamadı. Çok mutlu evlilikleri olan çift, yeniden düğün yapmaya karar verdi. 65 yaşındaki İsmihan Can gelinliğini, 69 yaşındaki Cemil Can’da damatlığını giydi. Vatandaşların takdir ettiği Can çifti, "Şimdiki gençler 15 gün sonra sevgilerini bitirip boşanıyorlar, bu düğünü yaparken bir yandan da gençlere örnek olmak bizi ayrıca memnun etti" dedi.

"Yaşarsak 100 yaşında da düğün yapacağız"

69 yaşındaki damat Cemil Can, "50 yıllık evliliğimizde zaman zaman kırgınlıklarımız olsa da her evlilikte böyle şeyler olur. Benim söylediğim bir söz var. Eğer dünya alt üst olsa, insanlar yeniden mantar gibi bitse diyecek ki sen kiminle evlenmek istiyorsun deseler ben yine de İsmihan’ımı istiyorum. Onunla evlenmek isterim. Şu an 69 yaşındayım eğer yaşarsak 100 yaşında bir daha düğün yapacağız. Tabii ki ömrümüz yeterse" dedi.

Gençlere tavsiyede bulundu

Şimdiki gençlere de tavsiyelerde bulunan Cemil Can, "Şimdiki gençler seviyorlar, 15 günde birbirlerini terk ediyorlar. Düğün yapmamın nedeni de gençlere örnek olmaktı. Yarım asırlık bir mutluluğum var. Birbirlerini bırakmasınlar. Sevgi sevgi ise devam etsinler. Sevgi sevgi değilse hiç evlenmesinler daha iyi" diye konuştu.

"İsteme, nikah ve düğün 21 günde oldu"

Yarım asırlık mutlu bir evliliğin ardından 50. yılda yeniden düğün yapan gelin İsmihan Can ise "50 yıl önce evliliğimiz birden oldu. Kütahya’nın Simav ilçesinde yaşıyorduk. Cemil, ailesiyle beni istemeye geldi. Benim ailem de verdi, 21 gün içerisinde düğün, nikahımız oldu. 50 yıl nasıl geçti anlamadık. Zaman zaman kavgalarımızda oldu. Ama ondan öte gitmedi" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.