Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ete kadın eli değdi

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde 33 yaşındaki iki çocuk annesi Fatma Canbolat, yaklaşık 2 yıl önce açtığı dükkanda kasaplık yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2018 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ete kadın eli değdi

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde 33 yaşındaki iki çocuk annesi Fatma Canbolat, yaklaşık 2 yıl önce açtığı dükkanda kasaplık yapıyor.

5 yıldır çalıştığı kasap dükkanından ayrılarak 2 yıl önce kendi işletmesini açan Fatma Canbolat, erkeklere taş çıkartıyor. Evli ve 2 çocuk annesi olan Canbolat, titiz şekilde yaptığı mesleğiyle de bölge halkının beğenisini topluyor. Çocukluğundan beri kendi işini kurma hayali olduğunu söyleyen Canbolat, “Daha önce 5 yıl boyunca başka bir kasapta çalıştım. Çalışırken kendi işimi kurmak hep hayalimdi. Devletin bayan girişimcilere vermiş olduğu KOSGEB eğitimlerine girdim. Eğitimleri başarıyla tamamladım. Hayallerimi bir ucundan yakaladım. Oradan aldığım hibe ile işletmeyi de büyüttük” dedi.

İş yerinde her zaman titiz davrandığını ve insanların daha sağlıklı beslenmesi için çalıştığını aktaran Canbolat, “Elimden geldiğince herkese düzgün bir şekilde hizmet vermeye çalışıyorum. Kimsenin sağlığıyla oynamadan, titiz bir şekilde çalışmaya özen gösteriyorum. Bu işe başladım ve inşallah devamı gelecek. Bana destek olan herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kendine her zaman hedefler koyduğunu belirten Canbolat, “Hem ev, hem iş hem de çocuklar, bütün her şeyi aynı anda götürmeye çalışıyorum. Bütün mücadelem çocuklarım için, onlara iyi bir gelecek sağlayabilmek için. Ben kendime hedefler koydum. Bunları bazen hemen, bazen yıllar sonra gerçekleştirdim” şeklinde konuştu.

Kadının her işi yapabileceğine inandığını söyleyen Canbolat, “Ben insanlara kanıtlamaya çalışıyorum. Biz kadın olarak her yerde varız. Sanayide de varız, gıda ürünlerinde de varız, erkeklerin yapabileceği meslekler dalında da biz varız. Bu yüzden işimi seviyordum. Kendi işimi kuracağım düşüncesiyle başladım işe. Karı-koca sırt sırta verdik ve böyle bir dükkan açtık. Yorucu mu, zor mu, evet. Hem yorucu hem de zor. Ama ben bu işi seviyorum. İnsanın sevdiği işi yapması kadar güzel şey var mı? Benim için mutluluk verici, gurur verici şeyler bunlar” dedi.

KOSGEB hibe kredisi ile işini büyüttü

Daha önceden Fatma Canbolat’ın böyle bir fikri olduğunu söyleyen Mali Müşavir Fevzi Çoban da, KOSGEB kredisi alınması fikrini olumlu karşıladıklarını ve kadının olduğu her yerde daha titiz çalışma sergilendiğini söyledi. Canbolat’a kendi iş yerini açması için destekte bulunan Çoban, “Fatma Hanım’ın böyle bir fikri vardı. Biz de kendisine elimizden gelen yardımı yaptık, KOSGEB hibesi almasında yardımcı olduk. O da işlerini büyüttü. Kadının elinin değdiği her yerde bir kalite, bir güzellik olur. Fatma Hanım’ın da burada çeşitli kasaplarda çalışmaları oldu. Saray’da kaliteli, gıda konusunda titiz insanlar var. Gönül rahatlığıyla burada alışveriş yapabiliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.