Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de “Türk Dünyasının Birlik Sembolü Ebulfez Elçibey” konferans

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper ÖzmenEbulfez Elçibey’in, milli bellekte yer edinmiş ulvi bir isim olduğunu belirtti.Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği’nde;...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de “Türk Dünyasının Birlik Sembolü Ebulfez Elçibey” konferans

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Özmen

Ebulfez Elçibey’in, milli bellekte yer edinmiş ulvi bir isim olduğunu belirtti.

Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği’nde; “Türk Dünyasının Birlik Sembolü Ebulfez Elçibey” konulu bir konferans düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu konferans programının açılış konuşmasını yapan Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doğanses, “Dünü bilmeyen bugünü anlayamaz, bugünü anlamayan yarını göremez ve yarını inşa edemez. Hatta dünden gelen hamlelerin nedenlerini bile çözemez. Bizde dernek olarak tarih bilincimizi geliştirme idealiyle, tarih konferansları düzenlemekteyiz’’ dedi.

Daha sonra konferansına başlayan Doç. Dr. Alper Özmen, Ebulfez Elçibey’in, Türklük mefkuresine adanmış bir hayatın, ideal yönelimli bir ömrün sahibi olarak milli bellekte yer edinmiş ulvi bir isim olduğunu belirtti. Özmen, "Kendisine öncü kabul ettiği Mustafa Kemal Atatürk, Mehmet Emin Resulzade, İsmail Gaspralı gibi o da, vatanın bağımsızlığı ve milletin istiklalini şahsi ikballerin önünde görmüştür. Yaşamış olduğu baskılar, hapis cezaları onun milli bağımsızlık yolundaki mücadele azmini yok edememiştir. Milletine ve devletine yönelik taşıdığı kararlı idealist tutum, kişisel çıkarlarını ülkenin menfaatlerine feda etmesi şüphesiz bunun en açık göstergesidir” diye ifade etti.

Konferansın sonunda, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın tarafından; Doç. Dr. Alper Özmen’e ve Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doğanses’e, günün anısına Ebulfez Elçibey’in hayatını anlatan kitap taktim edildi. Konferansın ardından izleyicilere, pilav ikram edilerek program sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.