Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzincan’da üretip İran’a ihraç ediyor

Erzincan’da 47 yıllık bakır üreticiliği yapan Yaşar Öztürk, ürettiği bakır ürünlerini yurt dışına ihraç ediyor.Başta İran olmak üzere Bosna ve bağımsızlığını yeni kazanan ülkeler Erzincan bakırına büyük ilgi gösteriyor.Bakırın...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzincan’da üretip İran’a ihraç ediyor

Erzincan’da 47 yıllık bakır üreticiliği yapan Yaşar Öztürk, ürettiği bakır ürünlerini yurt dışına ihraç ediyor.

Başta İran olmak üzere Bosna ve bağımsızlığını yeni kazanan ülkeler Erzincan bakırına büyük ilgi gösteriyor.

Bakırın iç piyasada rağbet görmediğini dile getiren Yaşar Öztürk, dış piyasanın bakıra daha büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Bakır esnafı yaşar Öztürk yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler vererek; “Plaka geldikten sonra kalıplarda şekillendiriyoruz. Vazosuydu, ibriğiydi, tepsisiydi, semaveriydi bütün şekiller o kalıplardan çıkıyor. Yaptığımız ürünleri İran’a veriyoruz. İş piyasası tamamen şişti, iç piyasada iş yok şu an pek satış olmuyor. Şu an İran’a veriyoruz, Bosna’ya veriyoruz, yeni bağımsızlığını kazanan ülkelere veriyoruz. Devletimiz yardımcı olsa işler daha da güzel olacak” dedi.

Yetişmiş eleman sıkıntısı çektiklerini dile getiren Yaşar Öztürk, bu konuda mağdur olduklarını da sözlerine ekledi. Öztürk, “Yetişmiş eleman yok, çırak dahi bulamıyoruz. Bu işi 47 senedir yapıyorum. Bu iş benim baba mesleğim değil ben kendim öğrendim, kendim bu işe girdim, kendim devam ettiriyorum. Bu malların işlemesi her insan yapamaz. Yetişmiş elemanlar ancak yapabiliyor. Yetişmiş eleman da olmadığı için muzdaribiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.