Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Suriyeli Ahmet’in çalışma azmi takdir topluyor

Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan Ahmet Duranci, bir ayağının engelli olmasına rağmen çalışmaktan vazgeçmiyor. Yaşama ve çalışma isteğiyle birçok insana örnek olan motosiklet tamircisi Ahmet Duranci, çevresinden takdir topluyor.3...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2018 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli Suriyeli Ahmet’in çalışma azmi takdir topluyor

Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan Ahmet Duranci, bir ayağının engelli olmasına rağmen çalışmaktan vazgeçmiyor. Yaşama ve çalışma isteğiyle birçok insana örnek olan motosiklet tamircisi Ahmet Duranci, çevresinden takdir topluyor.

3 yaşındayken yanlış iğne sonucunda bir ayağı sakat kalan 30 yaşındaki Ahmet Duranci, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındı. Hatay’da bir iş yerinde çalışan motosiklet tamircisi Duranci, engelli olmasına rağmen çalışkanlığıyla takdir topluyor.

Ahmet’i 9 ay önce işe aldığını belirten işletme sahibi Halit Konç, Ahmet Duranci’nin tek ayaklı olmasına rağmen birçok sağlam insandan daha iyi çalıştığını söyledi. Engeline rağmen Ahmet’in pes etmediğini vurgulayan Konç, “Ahmet yanımızda ortalama 9 aydır çalışıyor. Yani Ahmet engelli olmasına rağmen koşturuyor, gayret ediyor, tek ayağından da olsa evine ekmek götürüyor. Görüyoruz tabii haliyle zamanımızda sağlam olup da dilencilik yapanlar var, çalışmayanlar var. Kendisi tek ayakla olduğu halde çoğu sağlam insandan daha iyi çalışıyor, daha iyi gayret ediyor” dedi.

“Hayat böyle çalışmak, çabalamak lazım”

2009 yılında Türkiye’ye sığındıklarını ifade eden Duranci ise, hayat şartları gereği çalışması gerektiğini söyledi. Çalıştığı için çok mutlu olduğunu belirten Duranci, “15 yıl oldu bu meslekteyim. 2009’dan bu yana Türkiye’deyim. Yaşama durumunu herkes biliyor yaşamayı, işte çalışmak lazım, çabalamak lazım. İnsanın evine ekmek götürmesi lazım. İşte böyle, hayat devam ediyor yani. 3 yaşında iken iğne yanlışlığı sonucu sağ ayağımdan engelli oldum. Şuana kadar çalışıyorum, 30 yaşındayım, 2 tane çocuğum var. Çok şükür çalışıp gidiyorum, evime ekmeğimi götürerek gidiyorum, rahatım iş yerimde, hayatıma devam ediyorum” dedi.

Sağlam olduğu halde dilencilik yapan insanların utanmaları gerektiğini söyleyen Ahmet Duranci, ayağında engelin olmasına rağmen işini çok sevdiğini ifade etti. Duranci, “Vallahi ben yazıklar olsun diyorum böyle insanlara. Ben ayağımın böyle olmasına rağmen çok şükür işimi de seviyorum, iş yerimi de seviyorum. İçimden gelip severek yapıyorum ben işimi. Kendilerine yazık diyorum, kendilerinin utanmaları lazım” dedi.

Türkiye’deki hayat şartlarının Suriye’nin çok üzerinde olduğunu ifade eden Duranci, “Burada hayat tarzı çok güzel, yaşaması tabii. İlerlemiş bir hayat ama Suriye’de hayat ilerlemiş değil. Bugün çalıştığını bugün yersin. Ama burada devamlı çalışmak lazım, devamlı çabalamak lazım” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.