Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doç. Dr. Bilge’den Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimleri Günü mesajı

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile Diş Hekimleri Günü sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.Bilge, mesajında, ilk dişçi mektebinin temellerinin atılmasıyla birlikte bilimsel diş hekimliğinin ülkemizdeki...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doç. Dr. Bilge’den Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimleri Günü mesajı

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile Diş Hekimleri Günü sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

Bilge, mesajında, ilk dişçi mektebinin temellerinin atılmasıyla birlikte bilimsel diş hekimliğinin ülkemizdeki başlangıcının 22 Kasım 1908 olarak kabul edildiğini belirtti. Doç. Dr. Uğur Bilge, "Toplum ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekilen bu haftada, ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıkların önlenmesinde koruyucu diş hekimliği anlayışının yerleştirilmesi amaçlanmaktadır. Özellikle çocukluk döneminde verilecek olan eğitimlerle düzenli ve doğru teknikle fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve düzenli diş kontrollerine gitme bilinci oluşturulması hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda okullarda flor vernik uygulaması ve koruyucu ağız diş sağlığı eğitimi müdürlüğümüz personeli tarafından gerçekleştirilmektedir. Unutulmamalıdır ki; diş ve diş eti hastalıkları, ülkemiz de ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasındadır. Gerek koruyucu hekimlik gerekse tedavi edici hekimlik açısından üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olan ve bu konuda özveriyle çalışan tüm diş hekimlerinin haftasını kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu nice haftalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu arada, hafta dolayısı ile Eskişehir-Kütahya-Bilecik Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Cihat Tarkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge’yi ziyaret ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.