Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir çevreyi kirletenlere göz açtırmıyor

Van Büyükşehir Belediyesi çevre kirliliğine sebep olan hafriyat kamyonu ve beton mikserlerine göz açtırmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Van Büyükşehir Belediyesi çevre kirliliğine sebep olan hafriyat kamyonu ve beton mikserlerine göz açtırmıyor.

Kent estetiği ve çevrecilik anlamında kente değer katan çalışmalara imza atan Van Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda yapılan işleri korumak içinde yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir içinde en fazla kirliliğe sebep olan hafriyat araçları ve beton santrallerine ait beton mikserlerini takibe aldı. Denetimler sırasında kurallara uymayarak kirliliğe neden olan araçlara cezai işlem uygulandı. İki Nisan Caddesi’nde seyir halinde bulunan bir beton mikserinin yola beton artığı saçtığını tespit eden ekipler, plaka ve firma bilgilerini aldıktan sonra araç ve firma hakkında tutanak tuttu. Daha sonra tutanakları belediye encümenine sevk edilen firmaya ceza kesildi.

Çalışmalarını sürdüren ekipler vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda Akköprü Deresi yanında bulunan park alanına gece geç saatte beton artığı döken bir beton mikseri hakkında tutanak tuttu. Firma yetkilileri ile iletişime geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kaçak döküm yapanlara beton artıklarını anında temizlettirdi. Daha sonra tutanak tutularak encümene sevk edilen firmaya ceza yolda.

Gürültü kirliliği konusunda da denetimler yapan Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan gelen bildirimler doğrultusunda yasak olmasına rağmen gece geç saatte inşaatlara beton döken ve gürültüye neden olan firmalara da uyarıda bulunarak tutanak tutuyor.

Büyükşehir Belediyesi’nce, şehirde faaliyetini sürdüren hazır beton, mermer, söve ve briket üreticilerinin neden olduğu çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için bir kararname yayınlandığını hatırlatan Belediye yetkilileri, kararname yayınlandıktan sonra hala eski zihniyetle hareket etmeye çalışan ve kirliliğe neden olan araç ile firmalara müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

Çevre kirliliği ile ilgili vatandaşlardan gelen bildirimlere anında cevap verdiklerini ifade eden yetkililer, çevre ve görüntü-gürültü kirliliği anlamında her türlü istismarın “Alo 153” hattına bildirmesini istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.