Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyüdüğü sokakların yeni üyelerini unutmadı

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Mehmet Kesin, büyüdüğü Yeşiltepe Mahallesi’nde anaokulu ve 1’inci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Bilerek Öğrenelim’ etkinliği düzenledi....

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyüdüğü sokakların yeni üyelerini unutmadı

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Mehmet Kesin, büyüdüğü Yeşiltepe Mahallesi’nde anaokulu ve 1’inci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Bilerek Öğrenelim’ etkinliği düzenledi. Yeşiltepe Mahallesi Muhtarlığınca ortak düzenlenen etkinlikte minikler, el becerilerini ve hafızalarını geliştirmek amacıyla yapboz ve boyama yaptı.

Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Tepebaşı Belediyesine bağlı Deneyimli Kafede gerçekleşen etkinliğe, anaokulu ve ilkokul 1’inci sınıf düzeyindeki öğrenci ve ebeveynleri katıldı. Çocuklar kendileri için hazırlanan kafede, hem hafta sonlarını daha verimli geçirmeleri, hem el becerilerini ve hafızalarını geliştirmek hem de mahallede bulunan kötü çevreden uzaklaşmak adına yapboz ve boyama çalışmaları yaptı. Miniklerin gönüllerinde eğlendiği etkinlikte, veliler de bir araya gelerek birbirlerini tanıma imkanı buldu. Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Mehmet Kesin ile Yeşiltepe Mahalle Muhtarlığı ortaklığınca her hafta sonu yapılması planlanan etkinlikte, çocukların ince motor becerileri ve hafızalarını güçlendirmek adına çalışmalar yapılacak.

“Çocukların düşüncelerini sanallaştırma k değil, geliştirmek istiyoruz”

Hazırlanan etkinlik hakkında konuşan Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuşaçıkgöz, “Ana sınıfındaki ve 1’inci sınıftaki çocuklarımızın el becerilerini, hafızalarını geliştirmek adına boyama kitabı ve yapbozlar aldık. Çocuklarımızla etkinliğimize öncelikle yapbozlarla başladık. Çocuklar hafızalarını geliştirmek amacıyla yapbozlarını bir araya getirdiler. Daha sonra el becerilerini arttırmak için boyama kitabından çeşitli boyamalar yaptılar. Çocukların düşüncelerini sanallaştırma k değil, geliştirmek istiyoruz. Hazıra konmamalarını istiyoruz. Beyin jimnastiği yaparak, öğrenmelerini istiyoruz. Gözlem yapabilmeleri çok önemli, sanala karşıyız. Bu etkinliğimizin asıl amacı, çocukları kötü çevrelerin bulunduğu parklardan, sokaklardan kurtarmak. Mehmet kardeşimizin bu anlamda desteğini asla unutamam. Fikir ondan geldi. Beraber çocuklar için çalıştık. Çocukları eğitmek, bilerek öğretmek ve hafızalarını geliştirme amaçlı yola çıktık inşallah devamı da gelecek. Bu anlamda Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a bize yer sağladığı için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çocukları kötü ortamlardan uzaklaştırarak, aileleriyle birlikte güzel vakitler geçirmesi önceliğimiz”

Etkinliğin içeriğini hazırlayan Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Mehmet Keskin ise, doğup büyüdüğü mahallede bu etkinliğin faydalı olacağını belirterek, “Ben bu mahallede büyüdüm. Tabi Rekreasyon Bölümü’nde, kamu ve yerel yönetimlerde ben de böyle etkinlikleri görüyordum. Kendi mahallemde ve Eskişehir’in birçok mahallesinde yapılan çalışmaları gördüm. Öncelikle yakın olan bu mahallede ve muhtar olan Meryem abla bize çok yardım eden biri ve muhtar olarak çok aktif bir muhtar. Bu mahallede neden böyle bir etkinlik yapmayalım dedim. Fikir aklıma yattı, bunu geliştirdim, muhtarımıza sundum. O da elinden geldiğince destek verdi. Ayrıca fakültemiz hocalarından Türkan Nihan Sabırlı hocamız da bu etkinlik için bize çok destek verdi. Buradaki etkinliklerin bir diğer amacı, çocukları sokaktan alıp böyle aktiviteler yaparak birbirleriyle kaynaşması, kendi aralarında samimi olmasıdır. Bu bölgenin sokak ortamı eskisi gibi çok iyi değil. Onları kötü ortamlardan uzaklaştırarak, aileleriyle birlikte güzel vakitler geçirmesi önceliğimiz. Sokakta olmayan çocuklar genellikle bilgisayar başında oluyor veya bu bölge taraflarında biraz sorunlu olabiliyorlar. Bu etkinlikler onların biraz daha iyi gelişmesini, aktif olmalarını ve geleceğe yönelik yatırım yapmalarını neden oluyor. Böyle bir etkinliği de hazırlamak çok güzel bir duygu” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.