Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozüyük Belediyesi’ne Uygulama Ödülü

Tarihi Kentler Birliği’nin Özendirme Yarışmasında Bilecik’in Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi Restorasyonu projesi dolayısıyla “Uygulama Ödülü”ne layık görüldü.Tarihi Kentler Birliği’nin kültür mirasını koruma çalışmalarını...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozüyük Belediyesi’ne Uygulama Ödülü

Tarihi Kentler Birliği’nin Özendirme Yarışmasında Bilecik’in Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi Restorasyonu projesi dolayısıyla “Uygulama Ödülü”ne layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği’nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın sonuçları belli oldu. Bu sene 16.’sı düzenlenen yarışmada Bozüyük Belediyesi, Bozüyük Şehir Müzesi Restorasyonu Projesi ile uygulama ödülüne layık görüldü. Büyük ödül ve jüri özel ödülü’nün yanı sıra proje, uygulama, süreklilik ve başarı kategorilerinde de proje ve uygulamaların değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni 16 Kasım Perşembe günü Antalya’da gerçekleştirilecek.

Tarihi Kentler Birliği’nin gelenekselleşen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda 69 belediyeden toplam 143 proje değerlendirildi. TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi. Yarışmada Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 2 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama ve 8 Süreklilik, 42 Başarı ödülü verildi.

Bu sene 16.’sı düzenlenen yarışmanın ödül töreni, 16 Kasım Perşembe günü, Antalya Expo Center’da gerçekleştirilecek. Ayrıca fuar alanında açılacak sergi ile yarışmaya katılan belediyelerin proje ve uygulamaları ilgili sektörler ve fuar ziyaretçileriyle paylaşılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.