Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Sekmen: “Erzurum kış sporlarında Avrupa’nın merkezi oldu”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum kış sporlarında Avrupa’nın merkezi oldu” dedi.Başkan Sekmen, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ile birlikte Polat Renassaince Oteli’nde basın toplantısı düzenledi.Erzurum’un...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Sekmen: “Erzurum kış sporlarında Avrupa’nın merkezi oldu”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum kış sporlarında Avrupa’nın merkezi oldu” dedi.

Başkan Sekmen, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ile birlikte Polat Renassaince Oteli’nde basın toplantısı düzenledi.

Erzurum’un Snowboard Dünya Kupası ile yeni bir heyecana daha tanık olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, “Avrupa’nın kış turizm destinasyonları arasında saygın ve özel bir konuma sahip olan olimpiyat şehri Erzurum’da, uluslararası ölçekte yeni bir sportif heyecanı daha hep birlikte yaşayacağız” dedi.

“2011 Kış Oyunları ve 2017’deki Avrupa Gençlik Olimpik Festivali ile yıldızı giderek parlayan kentimiz, 8 yıldır ulusal ve uluslararası önemli dev organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu kez de Snowboard Dünya Kupası ile Dünya’nın seçkin yıldızlarını Palandöken Kayak Merkezi’nde ağırlıyoruz” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimizde gerçekleşen Snowboard Dünya Kupası, 3 gün sürecek. Şampiyonaya Türkiye, Almanya, Fransa, Kanada, Norveç, Finlandiya, Hollanda, Romanya, İspanya, Amerika, Polonya, Rusya, İtalya, Çekya, Andorra, Arjantin, Avusturalya, Avusturya, Bulgaristan, Yeni Zellanda ve İsviçre’den 31’i kadın olmak toplam 97 sporcu katılıyor. Bu yarışların en büyük özelliği de malumunuz şubat ayında Güney Kore’de yapılacak olan Kış Olimpiyatları öncesi dünya yıldızları burada elde edecekleri derecelerle puan toplayacaklar. Üst düzey rekabet ve heyecanın yaşanacağı Dünya Kupası, Eurosport ve TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Medeniyetlere beşiklik eden kıtalardan, tarih ve kültürle yoğrulmuş topraklara varıncaya kadar sporun evrensel ruhunda yetişen Avrupalı yıldızların, fair play ilkesinde elde edecekleri şampiyonlukların mutluluğunu kuşkusuz hep birlikte yaşayacağız. Kardeşlik, dostluk ve sevginin egemen olduğu yaşamımızda bizleri bu güzel çatı altında birleştiren bu ruh, inanıyorum ki yaşadığımız evrenin de bütün sathına ulaşarak Dünya barışına katkıda bulunacaktır. Dünya’nın yükselen değeri Türkiye ve kış sporlarının merkezi Erzurum’da

Dünya yıldızlarını ağırlamaktan ötürü duyduğum memnuniyeti şehrim adına ifade ediyor,

ülkemizi gururla temsil eden Cem Boydak ve İkbal Yılmaz başta olmak üzere tüm sporculara başarılar diliyorum.”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci’nin de katıldığı toplantıda Başkan Yarar, Başkan Sekmen’e teşekkür etti.

Yarar, “Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’ni Avrupa’nın seçkin bir turizm destinasyonuna çeviren, Dünya kupasının gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan ve şehrimizin çehresini değiştiren Mehmet Sekmen Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.