Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Ataç Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yerel ve uluslararası kamu kurumları, iş dünyasının önde gelen dernek ve birliklerinin katılımları ile EurAsia Strategies tarafından bu yıl 4’üncüsü Ankara’da düzenlenen Dünya Akıllı Şehirler...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Ataç Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yerel ve uluslararası kamu kurumları, iş dünyasının önde gelen dernek ve birliklerinin katılımları ile EurAsia Strategies tarafından bu yıl 4’üncüsü Ankara’da düzenlenen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne katıldı.

Geleceğin akıllı teknolojilerinin, ulaşım sistemlerinin, enerji altyapılarının, sağlık ve güvenlik sistemleri ile kentsel dönüşümün konuşulduğu zirvede Tepebaşı, Odunpazarı, Yenimahalle ve Selçuklu Belediye Başkanları, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Selçuk Özdil’in moderatörlüğünde "Akıllı Şehirler ve Şehirliler: Sürdürülebilir ve Dayanıklı Yerleşimleri için Ortak Vizyon" başlığı altında bilgi, tecrübe ve çalışmalarını katılımcılara aktardı.

Oturumda Tepebaşı Belediyesinin projeleri hakkında katılımcılara bilgiler veren Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin sürdürülebilirlik anlayışını stratejik olarak benimsemiş ve hedeflerini bu doğrultuda oluşturduğunu belirtti. Sürdürülebilirliği toplumsal olarak bir gelişme, değişim ve ekonomide ise önemli bir dinamizm ve ilerleme fırsatı olduğunu ayrıca kentlilerin 21’inci yüzyıl global krizlerine karşı dayanıklılık geliştirmesinin anca bu yola olabileceğini belirtti. Temiz enerji üretiminin önemine değinen Başkan Ataç, “Belediyemizin çatısına yerleştirdiğimiz güneş panelleri ile elektrik üretiyoruz. Hafta içi şebeke elektriği kullanırken, hafta sonları ürettiğimiz elektriği dağıtım şirketine yönlendiriyoruz. Bu sayede bugüne kadar yaklaşık 320 ton karbon salınımını önlemiş olduk. Bu çok önemlidir çünkü karbon salınımı, iklimsel ısınmada çok büyük rol oynuyor. Ayrıca Avrupa Komisyonu’nun Akıllı Şehirler Projesi kapsamında 5 milyon avro hibe almaya hak kazanan 3 Avrupa kentinden biri olmayı başardık. Alınan hibe ile belirlediğimiz bölgeyi akıllı şehir haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.