Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir’in kurtuluşu Almanya’da kutlandı

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşu Almanya’da kutlandı.Almanya Balıkesirliler Derneği’nin Almanya Düsseldorf’da düzenlediği Balıkesir’in 6 Eylül Kurtuluş Etkinliklerine Altıeylül Belediyesi başkan yardımcıları, yazar, meclis...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in kurtuluşu Almanya’da kutlandı

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşu Almanya’da kutlandı.

Almanya Balıkesirliler Derneği’nin Almanya Düsseldorf’da düzenlediği Balıkesir’in 6 Eylül Kurtuluş Etkinliklerine Altıeylül Belediyesi başkan yardımcıları, yazar, meclis üyeleri ve sanatçı olan bir ekiple katıldı. Almanya Balıkesirliler Derneği Başkanı Ramazan Köyden “Yunan işgaline uğrayan güzel ilimiz Balıkesir’imiz Kuva-yi Milliye hareketi sayesinde 6 Eylül 1922’de yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. Bu tarihi hareket birlik ve beraberlik ile zafere ulaşmıştır ve 95 yıl sonra bizlerin burada olmasına vesile olmuştur. Benim bugün duygulu günüm. Altıeylül’ü unutamayız, Altıeylül olmasaydı bizler buralarda değildik. Biz Almanya’da yaşayan Türkleriz. Bu günümüze katkı sağlayan Altıeylül Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen de “Sizler birlik ve beraberliğinizi bozmadığınızda bu toplumda var olmaya devam edeceksiniz. İlk yıllarda, sağlıksız koşullarda geçen hayatlar, dil bilmemenin verdiği sıkıntılar, ailelerinizden kopuk yaşamlarınız halen hafızalarda. Biz o yılları unutmadık. Bir ayakları anayurtta sabit, bir ayakları dünyayı dolaşan elçilerisiniz siz bu ülkenin. Ata yurdu ile inancı ile kültürü ile bağlarını koparmayan hem buralısınız hem oralısınız. Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun selamını getirdik. Almanya Balıkesirliler Derneği’nin düzenlediği kurtuluş etkinliklerinde kendileri ile biraraya geldik. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda Almanya’da yaşayan Balıkesirli kardeşlerimiz ile bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

Dusseldorf Konsolosu Fatma Tasan Tebeci ise “Böyle bir organizasyon içerisinde yer almak onur verici. Ben burada kendimi aile içerisinde hissediyorum. Balıkesir’li olmasam da bugün Balıkesir’li oldum” dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da telefon bağlantısı ile Balıkesirli gurbetçilere seslendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.