Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amatör Balıkçılık Federasyonu kuruldu

Eskişehir Tatlı Su Olta Balıkçıları Doğayı ve Sucul Hayatı Koruma Derneği (ETSOBDER), Türkiye’nin çeşitli illerinin dernekleriyle bir araya gelerek Türkiye’de 4. olan Amatör Balıkçılık Federasyonu (ABAF) kurdu.Amatör Balıkçılık...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amatör Balıkçılık Federasyonu kuruldu

Eskişehir Tatlı Su Olta Balıkçıları Doğayı ve Sucul Hayatı Koruma Derneği (ETSOBDER), Türkiye’nin çeşitli illerinin dernekleriyle bir araya gelerek Türkiye’de 4. olan Amatör Balıkçılık Federasyonu (ABAF) kurdu.

Amatör Balıkçılık Federasyonu (ABAF) Yaban TV aracılığıyla yapmış olduğu basın duyurusunda Türkiye’ye tanıtıldı. Tanıtıma Eskişehir’den ETSOBDER, Sakarya’dan Balık Tutkunları Derneği, Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği, İstanbul Su Ürünleri Komisyoncular Derneği, Kocaeli Sportif Olta Balıkçıar ve Doğal Hayatı Koruma Derneği, Konya Selçuklu Amatör Olta Balıkçılığı ve Su Ürünlerini Koruma Derneği katıldı.

Yapılan açıklamada; "Amatör Balıkçılık Federasyonu (ABAF) olta balıkçılığına katkı ve fayda sağlamak amacıyla çıkmış olduğu ve yolda yanına akademisyenleri de alarak denizlerimizde göl, gölet ve akarsularımızdaki balık popülasyonu istilacı türler gibi projeler oluşturarak olta balıkçılığına kurulan bilim kurulu komisyonuyla katkı sağlamayı planlamaktadır denildi.

"Olta balıkçılığı kaçak ve bilinçsiz avlanma yüzünden birçok sorunla karşı karşıya"

Eskişehir Tatlı Su Olta Balıkçıları Doğayı ve Sucul Hayatı Koruma Derneği Başkanı Fatih Garip, yönetimi adına yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

"Böyle önemli bir oluşumun içinde olmaktan onur duyduk. Türkiye’de olta balıkçılığı gerek balıkçılıkla alakalı 1380 Sayılı Kanunun yetersizliğinden gerek kaçak ve bilinçsiz avlanma yüzünden birçok sorunlarla karşı karşıyadır. Bizler ABAF olarak bunun gibi birçok olumsuzluklarla mücadele etmek için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Otacı arkadaşlardan da beklediğimiz derneklere üye olsunlar ve bu sorunların çözümünde hep birlikte etkin rol oynayalım. ETSOBDER Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu süreçte bizlere destek oldukları için yönetimimdeki arkadaşlarıma ve dernek üyelerimize canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlar kurulan bu federasyonun gizli mimarlarıdır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.