Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

62 engelli genç Bahriyeli olup yemin etti

Kocaeli’de 62 engelli genç, Engelli Haftası sebebiyle Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bir bahriye üniforması giyip, yemin etti. Bir günlük de olsa asker olmanın gururunu yaşayan gençler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.Engelliler Haftası...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
62 engelli genç Bahriyeli olup yemin etti

Kocaeli’de 62 engelli genç, Engelli Haftası sebebiyle Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bir bahriye üniforması giyip, yemin etti. Bir günlük de olsa asker olmanın gururunu yaşayan gençler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Engelliler Haftası nedeniyle 62 engelli genç Gölcük Donanma Komutanlığı’nda temsili olarak askerlik görevlerini yerine getirdi. Sabah saatlerinde bir günlük askerlik görevleri için Donanma Komutanlığı’na gelen engelli gençler, üniformalarını giyerek Bahriyeli oldu. Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı’nda engelli gençler için düzenlenen yemin törenine Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay, subaylar ve engelli gençlerin aileleri katıldı.

“Askerlik vazifesi en kutsal görevdir”

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay, asker olmanın sevincini yaşayan engelli gençlere seslenerek, “Askerlik vazifesi en kutsal görevdir. Bunu yerine getiren her birey bunun haklı gurunu ömrü boyunca taşır. Biz askerlerin hayata bakışında ‘Her Türk asker doğar’ anlayışı vardır. Sizler de edeceğiniz yeminle zaten asker doğmuştunuz, şimdi kutsal vatan görevini yerine getirmiş olacaksınız. Yarın size ihtiyaç duyulduğunda canınızı bu vatanda uğruna feda edeceksiniz. Bu duygu düşüncelerimle sözlerime son verirken sizlere içinizdeki sevinci hiçbir zaman kaybetmemenizi öğütler, bundan sonraki yaşamınızda sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Yemin ettiler

Küçükatay’ın konuşmasının ardından “Yemin töreni için hazır ol” emrini alan engelli gençler, ellerini silahların üzerine koyarak yemin ettiler. Çocuklarının yemin edişini izleyen aileler duygusal anlar yaşadı. Yemin törenin ardından çocukları ile bir araya gelen aileler, çocuklarının sevinçlerini paylaştılar. Tören, engelli Bahriyelilerin Gölcük Donanma komutanları ile fotoğraf çektirmesi ile son bulurken, engelli gençler ve aileleri daha sonra savaş gemilerini gezdi.

“Bir anne olarak vatan aşkının engellilik tanımadığını gördüm”

Tören sonrasında duygularını dile getiren anne Nermin Bakır, engelli oğlunu asker olarak görmekten büyük bir gurur yaşadığını dile getirerek, “Enes, dünyaya 8 aylıkken geldi, engelli doğdu. Bunu daha sonra öğrendik. Benim tek düşüncem Enes’in askerlik görevini yapamayacak oluşuydu. Çok üzülüyordum bunun için, duygulanıyordum. Bir anne olarak vatan aşkının engellilik tanımadığını gördüm. Arkadaşlar gördüğü zaman, ‘Nasıl bakıyor, ilgileniyorsunuz’ diye sorarak benden daha çok tedirgin oluyorlar. Ama şunu söyleyeyim; Enes benim için hem bu dünyada hem de diğer dünyada bir gurur” diye konuştu.

“Gerçekten çok muhteşem, güzel bir duygu”

Asker olabilmekten büyük gurur yaşadıklarını dile getiren Bilal Eser ise, “Bu temsili asker töreni sayesinde denizci olduk ve yemin ettik. Gerçekten çok muhteşem, güzel bir duygu. Tarifi imkansız derler ya öyle gerçekten. Çünkü biz bedensel engelliler olarak, biz asla kendimizi engelli birisi olarak görmüyoruz. Bir bedensel birisi olarak böyle bir imkana sahip olmak, bizler için çok ayrı bir duygu. Devletimizin bu şekilde onurlandırması gerçekten çok hoş. Yıllardır beklediğimiz bir şeydi. 90’larda yaşamış birisi olarak daha evvelki dönemleri çok iyi bilirim. 90’larla bugünü karşılaştırdığımız zaman hem toplumun hem de devler büyüklerimizin bakış açısında çok büyük farklılıklar olduğunu gördük. İnşallah her şey devletimizin, milletimizin gönlünce olur” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.