Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

59 yaşındaki temizlik işçisi çöpteki ekmekleri hayvanlar için topluyor

UŞAK’TA BİR TEMİZLİK İŞÇİSİ ÇÖPLERDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN EKMEK TOPLAYARAK HEM HAYVANLARINI KARINLARINI DOYURUYOR HEM DE İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİYOR. KOLON KANSERİNİ YENEN 59 YAŞINDAKİ TEMİZLİK İŞÇİSİNİN BU HAREKETİ İSE GÖRENLERİN TAKDİRİNİ TOPLUYOR.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2020 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2020 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
59 yaşındaki temizlik işçisi çöpteki ekmekleri hayvanlar için topluyor

Uşak’ta bir temizlik işçisi çöplerden sokak hayvanları için ekmek toplayarak hem hayvanlarını karınlarını doyuruyor hem de israfın önüne geçiyor. Kolon kanserini yenen 59 yaşındaki temizlik işçisinin bu hareketi ise görenlerin takdirini topluyor.

Uşak’ta çalışan temizlik işçisi Arif Çiftçi (59), ilerleyen yaşına rağmen sokak sokak gezerek temizlik yapıyor. Çiftçi, mesai saatinde çöp konteynerlerine bırakılan onlarca ekmeğin israf olmasını önlemek amacıyla, korona virüs salgınından dolayı aç kalan hayvanlara veriyor. Her gün poşet dolusu ekmek topladığını belirten Çiftçi, hayvan barınağına giderek ekmekleri teslim ediyor. İşini severek yaptığını dile getiren Çiftçi, yardımlarına çalıştığı sürece devam edeceğini kaydetti.

“Hayvanlar benim için çocuk gibi”

Çiftçi, ekmekleri Zabıta Müdürlüğü aracılığıyla da hayvanlara ulaştırdığını belirterek şunları söyledi:

“Ben öncelikle Karaağaç Mahallesindeki zabıta müdürlüğüne, çöplerin yanında ekmek gördüğümü söyledim. Onlara gösterdim, ‘değerlendirelim hayvan barınağına götürüp teslim edelim’ dediler. O günden sonra bu işe sarıldım ve severek yapıyorum. Temizlik işçisiyim, çöp konteynerlerine dökülen, atılan ekmekleri fark ediyorum. Toplayıp hayvanlara veriyorum. Hayvanlar benim için emzirilen çocuk gibidir, verirsen yer vermezsen yemez. Benim içimden geldi. Hem ekmekler ziyan olmasın hem de hayvanlar aç kalmasın diye yapıyorum. Biliyorsunuz ortalıkta ‘virüs’ diye bir illet var. Halkımız evden dışarı çıkamıyor. Pek çok hayvan da evden dışarı bırakıldı. Ben de bunun üzerine yapmaya karar verdim. Burada çalıştığım sürece yapmaya devam edeceğim.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.