Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

50 yıldır hayvancılık yapıyorlar

Kütahya’nın En yüksek dağı olan 2 bin 120 rakımlı Akdağ yaylalarında 60 yıldır hayvancılık yapan Hüseyin ve Salime Şahin çifti çalışma azimleriyle topluma örnek oluyorlar.Bağkur’dan emekli olduğunu belirten 72 yaşındaki Hüseyin...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2018 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
50 yıldır hayvancılık yapıyorlar

Kütahya’nın En yüksek dağı olan 2 bin 120 rakımlı Akdağ yaylalarında 60 yıldır hayvancılık yapan Hüseyin ve Salime Şahin çifti çalışma azimleriyle topluma örnek oluyorlar.

Bağkur’dan emekli olduğunu belirten 72 yaşındaki Hüseyin Şahin, ’’60 yıldır bu dağlardayım. Eşimle birlikte hayvancılık yapmaya devam ediyoruz. 4 evladımı Akdağ yaylalarında hayvancılık yaparak büyüttüm, okuttum ve her birini meslek sahibi yaptım. Şimdi her biri başka şehirde ekmek parasını kazanıyor. Eşim 67 yaşında. O da benimle birlikte dağlarda hayvanlara bakar. Süt, yoğurt, peynir yapar satarız. Ömrüm boyunca başka hiç bir iş yapmadım. Hayvancılık benim ekmeğim, aşım oldu. Çocuklarımın rızkı oldu. Akdağ bereketlidir. Akdağ çalışanı aç koymaz. Geniş yaylaları hayvancılık için son derece idealdir. Kurban bayramı zamanı bizim için hasat zamanıdır. Son 2 yıldır fiyatlar iyi. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Zaten çalışan emeğinin karşılığını alır’’ dedi.

67 yaşındaki Salime Şahin, yaptığı açıklamada, ’’Bizim zamanımızda erken evlenilirdi. Bende erken evlendim. Rabbime şükürler olsun hayatımdan memnunum. Akdağ yaylalarında hayvancılık yaparak bu günlere geldik. Eskiden çadırda dururduk. Şimdilerde sabah çıkıp akşam köye geri dönüyoruz. Yaşlılıktan çadırda duramıyoruz. Ama hayvancılık bize atadan kalma bir meslek. Ölünceye kadar bu yaylalardan ve hayvancılıktan vazgeçmeyiz’’ ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.