Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

22 yaşındaki genç kız koyunlara çobanlık yapıyor

ŞIRNAK’IN BEYTÜŞŞEBAP İLÇESİNDE AİLESİ İLE BİRLİKTE YAYLAYA ÇIKAN 22 YAŞINDAKİ GENÇ KIZ, ANNESİNİN HASTALIĞI NEDENİ İLE KOYUNLARA BAKMAK ZORUNDA KALDI. ÇOBANLIK DA YAPAN ZEYNEP BİLGE, YAŞITLARINA SESLENEREK, "BURADAN TÜM GENÇ KIZLARA SESLENMEK İSTİYORUM BELKİ NEFRET ETTİĞİNİZ HAYATINIZ BİRİNİN HAYALİDİR, DEĞERİNİ BİLİN" DEDİ.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
22 yaşındaki genç kız koyunlara çobanlık yapıyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ailesi ile birlikte yaylaya çıkan 22 yaşındaki genç kız, annesinin hastalığı nedeni ile koyunlara bakmak zorunda kaldı. Çobanlık da yapan Zeynep Bilge yaşıtlarına seslenerek, "Buradan tüm genç kızlara seslenmek istiyorum belki nefret ettiğiniz hayatınız birinin hayalidir, değerini bilin" dedi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Yeşilöz köyü Faraşin Yaylası’nda 16 yıldır ailesiyle beraber göçer hayatı yaşayan Zeynep Bilge, hasta olan annesinin yerine berivanlık ve çobanlık yapıyor. Annesi, babası ve 2 kardeşi ile yaşama tutunmaya çalışan Bilge, "İdil’den her sene Beytüşşebap yaylalarına geliyoruz. Annem rahatsız olduğu için ben tüm işleri yapmaya çalıştım. Bu yaşıma geldim asla hayatımdan işimden ailemden şikayetçi olmadım. Kadınlar bir şey yapmıyor diyorlar. Kendine güvenen kim varsa gelsin bir gün yaptığım işi yapsın. Her gün bir yerdeyiz. Bir kız için çobanlık çok zor ama ben alıştım. Eşeğim var, yiyecek ve içeceklerimi sırtına bağlıyorum. Bir el feneriyle gece gündüz çobanlık yapıyorum. Kuzu kırkma dönemi olduğu için kuzularımı 5 günde bitirdim. Kavurucu güneşin altında çalışmak çok zor. Buradan tüm genç kızlara seslenmek istiyorum belki nefret ettiğiniz hayatınız birinin hayalidir, değerini bilin" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.