Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzel gelişmeler

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2016 00:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2016 00:31

 

 

Gazeteciler olarak asli görevimiz elbette gördüğümüz yanlışları vurgulamak ve uyarılarda bulunmak fakat bu durum yaşanan güzel şeyleri de yazmaya engel değil. Hadiselere kuşkuyla ve eleştirel bakış açısıyla yaklaşırken doğru yapılan işleri takdir etmek de bir o kadar önemli.

 

Vekil İsmail Aydın

Bazı ortamlarda karşılaşsak da daha önce hiç oturup sohbet etme imkanımız olmamıştı AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın'la. Bursa Haber'in artık gelenekselleşen pazartesi akşamı buluşmalarında bir araya geldik. Bölgesinde (Orhangazi, Gemlik, İznik) sevildiğini ve güzel çalışmalar yaptığını duyuyordum ama yakından şahit olmamıştım. Öncelikle doğallığıyla kazandı takdirimizi. Bir hukukçu olan İsmail Aydın, sakin ve mülayim tavrıyla bizlerinde rahatça konuşabileceğimiz samimi bir sohbete zemin hazırladı. Bu rahatlığın da etkisiyle, bazı arkadaşlarımızın sınırları zorlayan eleştiri ve sorularına karşı bile aynı tonda kalmayı başarabildi.

 

İlginç bir itiraf

Sıra bana geldiğinde ilk sorum vekilliğe tekrar aday gösterilmesiyle ilgili oldu. Biliyorsunuz 2015 yılı içerisinde iki ayrı genel seçim yaşadık. Milletvekiliyken girdiği 7 Haziran seçiminde AK Partiden aday gösterilmeyen Aydın, 1 Kasım'daki seçimde yeniden aday gösterildi ve ikinci kez milletvekili seçildi. Aradaki sürede ne olduğunu sordum ve İsmail Aydın, içtenlikle şu cevabı verdi: "Aslında bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Ben kendimi başarılı görüyordum, meclise devamlılığım çok iyiydi, komisyonlarda ve bölgemde iyi çalıştım. O yüzden de adaylık için tekrar başvurdum ama aday gösterilmeyince de bir hayal kırıklığı yaşamadım. Partimi hiç eleştirmedim. Bu görevler biraz da nasip kısmet olayı."

 

İsmail Aydın, 'mevcut sistemde sadece başvuranlar üzerinden bir vekil listesi hazırlanması doğru mu?' Şeklindeki sorumu ise net olarak bu sistemin yanlış olduğunu söyleyerek cevapladı. Aydın, şahsi olarak dar bölge seçim sistemini istediğini, eğer bu hayata geçirilebilirse milletvekillerinin genel merkezden ziyade bölgesindeki seçmene yakın olacaklarının altını çizdi.

 

AK Parti'nin Bursa'daki durumu

Yine sorum üzerine, Bursa'da AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında başlayan ama bazı yıllarda şiddeti artan parti içindeki (zaman zaman bel altı vuruşlara da sahne olan) mücadeleyle ilgili görüşlerini de açıkça ifade etti İsmail Aydın. Bunun bir iktidar mücadelesi olduğunu geçmiş dönemlerde ciddi kamplaşma ve gruplaşmaların yaşandığını fakat bugün itibariyle bir sorun olmadığını ifade etti.

 

Kendi bakış açısını da katarak partisinin yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini de detaylıca anlatan Aydın, anayasanın ilk dört maddesinden hiç bir rahatsızlık duymadığını ancak bir hukukçu olarak anayasada değiştirilemez maddelerin olmasının, anayasa ruhuna aykırı olduğunu söyledi.

 

Tebrikler İnegöl Belediyesi'ne

Yıllardır bir araya gelmediğim bir isim de İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş. Hafta içi yaşanan bir gelişme için arayarak kendisini kutladım. Neden mi? Şöyle anlatayım, İnegöl'de Yiğitköy civarında üretim yapan bir piliç firmasının tesislerinden 2 Ocak gecesi yakındaki dereye kanlı sular akıtılıyor. Olaya şahit olan duyarlı vatandaşlar 3 Ocak günü hadiseyi sosyal medyada paylaştılar. Herkesin yorumlarında yetkililere feveran ettiği bu olayın fotoğraflarını paylaşan arkadaşım vesilesiyle ben de 4 Ocak'ta gördüm ve hemen İnegöl Belediyesi'nin facebook sayfasına yükledim. Kısa süre sonra konuyla ilgilenileceğine dair bir cevap aldım. Aynı gün tesiste yapılan incelemenin detayları ve hazırlanan zabıt tutanağı da mail adresime gönderildi.

Firmanın arıtmasının kanalları soğuk hava nedeniyle buz tutmuş ve patlamış. Firma tarafından arıza giderilip borular yenilenmiş fakat yaklaşık 4 saat (23:00-03:00 saatleri arasında) süreyle kanlı sular da dereye karışmış. Bizim sosyal medyadan başvurumuz üzerine belediye yetkilileri de gerekeni yapmış. Bir telefon görüşmesi bile yapmadan bu kadar hızlı cevap aldığım için akşam saatlerinde Başkan Alinur Aktaş'ı arayarak tebrik ettim. Bursa'daki belediyelerimizin de bu hıza ulaşmasına vesile olması ümidiyle bu güzel örneği burada sizlerle paylaştım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.