Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündemde öne çıkanlar…

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2019 00:00

Türkiye'de an be an değişen gündemler nedeniyle yerel ve ulusal siyaset ile ekonomi de öne çıkan isimleri ve olayları epeydir erteledik. Gölgelerin arasında kalan gizemlerin ötesinde aydınlıkta olan gerçeklikleri de gündeme taşımak gerekiyor. Türkiye'nin son dönem öne çıkan sessiz gündemi olan HDP Diyarbakır İl Başkanlığından terör örgütünün dağ yapılanmasına gençlerin gönderilmesi hususuna insan hakları savunucuları sessiz…

Yine bir diğer gündem olan mülteci hususu ise, epey daha Türkiye'nin gündemini meşgul edeceğe benziyor. Amerika'dan yükselen İdlip çıkışları ve bu bölgeden Türkiye'ye geleceği iddia edilen on binlerce mülteci ve sığınmacı ile ilgili söylemleri kulak ardı etmemeliyiz. Merkezi Haber alma Merkezi CIA kaynaklı sosyal medya ve haber sitelerinde Türkiye'ye 500 bin kişilik düzensiz göç akımı olacağı ifade ediliyor. Ve son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Bursa'da basına ve hemşeri derneklerine kapalı gerçekleştirdiği programda bu konu da kritik önemi yüksek açıklamalarda bulunduğu sızan bilgiler arasında yer alıyor.

***

Kent ekonomilerinin güçlendirilmesi ile ilgili yaz aylarına dair tüm umutları sonbahar ile birlikte toprağa bıraktım. Bu nedenle iş dünyası ve odalardan da hükümeti canlandıracak çıkışları beklemiyorum artık. Sonuçta alkış seslerinin kopan ağıtların sesini kestiğini görüyoruz.

Siyasette son dönem öne çıkan Ak Milletvekilleri arasında Ahmet Kılıç, Ankara'nın favorisi diyebilirim. Her ne kadar Atilla Ödünç, Zafer resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir fotoğraf paylaşmış olsa bile bana göre başarılı çalışmalarını yeterince lanse edemiyor.

Yine sivil toplum buluşmaları ve medya ile kenetlenen Milletvekili Mustafa Esgin'in 1 yıllık çalışmalarını basına değerlendirmede ki medeni cesaretini takdir etmemek imkansız. Ak Parti’nin sessiz yürüyüşlerine imza atan TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nun iş dünyası ve esnaf buluşmalarını da atlamamak gerekiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde Milletvekili Nurhayat Altaca, parti programlarında ön planda. Yine Prof. Dr. Lale Karabıyık'ın ekonomi ve iş dünyasının sorunlarına olan eğilimini takdir eden esnaf kitlesi artışta. Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti Milletvekili güzide büyüklerimizi de kent sokaklarında esnaf buluşmalarında daha sık görmek istediğimizi belirtmekte fayda var.

***

Ak Parti’nin ana gündemi kongre süreci. Hal böyle olunca önce ki dönem Milletvekili olan isimler ön plana çıkıyor. Hayrettin Çakmak ismi her ne kadar İl Başkanlığında en fazla öne çıkan isim olsa bile, Sanayici İş Adamı 24'ncü Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ismini de boş geçmemek gerekiyor. 1972 doğumlu olan Matlı, Ak Parti’nin yerel seçim sürecinde bağlarını ciddi anlamda yıprattığı ve oy kaybettiği Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Gemlik, Yenişehir, İznik ve Nilüfer bölgelerinde çok güçlü ve birleştirici genç bir isim.

Yine Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın kongre de aday gösterilmemesi halinde olası erken seçimlerde ikinci bölgede İnegöl ilçesini temsil edecek Ak Parti Milletvekili adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

***

İş dünyasının sessiz beklentilerine siyaset bu dönemde karşılık verecek gibi duruyor. Bursa Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği BESOB 'un sevilen isimlerinden Yenişehirli Fahrettin Bilgit ismini CHP Genel Merkezinden gelen kulislerde sıkça duymaya başladık. Olası İl Başkanlığı değişiminde potansiyel adaylar arasında adı geçse bile, erken seçim sürecinde ikinci bölge birinci sıra Milletvekili olarak değerlendirileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

İyi Parti’nin Ak Parti ile erken seçimlerde omuz omuza bir çalışma yürütebileceğine inanılmasa bile, Has Parti kurmaylarının bürokrasi de güçlü noktalara getirilmesine kesin gözle bakılıyor. Bu durum da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayaküstü görüşmesinin derinliğini ortaya çıkarıyor.

Bu yoğun gündemde en merak edilen soru ise, merkez sağın güçlü kesimi Anavatan ve Doğru Yol partilerinin köklü isimlerinin gelişen süreçte atacağı adım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.