Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇOMÜ: Mesai saatleri içinde eylem yapıldığı için soruşturma açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), bazı öğretim üyelerine kitap okudukları için soruşturma açıldığı yönündeki haberleri yalanlayarak, soruşturmanı sebebinin mesai saatleri içinde eylem yapmaları olduğunu belirtti.Bazı basın...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), bazı öğretim üyelerine kitap okudukları için soruşturma açıldığı yönündeki haberleri yalanlayarak, soruşturmanı sebebinin mesai saatleri içinde eylem yapmaları olduğunu belirtti.

Bazı basın kuruluşlarında ve internet sitelerinde bugün, kitap okuyan öğretim üyelerinin cezalandırıldığı yönünde çıkan haberler üzerine ÇOMÜ Rektörlüğü bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, gerçeklerle zerre ilgisi olmayan söz konusu haberin yalanladığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Bahsi geçen kişilerle ilgili soruşturmaların hiçbiri, kitap okuma gibi bir suçlamayı içermemektedir. Üniversitemizde kitap okunmasının yasak olduğu iftirasını atan basın kuruluşunu kınıyoruz. ÇOMÜ, çalışanlarının ve personelinin daha fazla kitap vs. okuması için her türlü fedakârlığı yapan ve bu alana sıradışı yatırım yapan, daha fazla kitap okunması için her türlü teşviki yapan bir kurumdur. Üniversite kütüphanemiz ise Türkiye’nin, içerdiği çeşitlilikle en demokratik kütüphanesidir. Böyle bir kurumda kitap okunmasının suç olduğu iddiası, abesle iştigaldir ve akla mantığa sığmayacak bir karalamadır. Söz konusu soruşturmanın konusunun, mesai saatinde 10 kadar ÇOMÜ personelinin izinsiz olarak görevlerini terketmeleri olduğu anlaşılmaktadır. Kitap okumayla ilgili olarak rektörlüğün veya hukuk müşavirliğinin kurduğu herhangi bir cümle olmadığı gibi iddia sahipleri, güvenlik görevlilerinin siyasi eylemi tasvir ettiği cümleleri soruşturma gibi yansıtmaktadırlar, yani olayı çarpıtmaktadırlar. Kaldı ki soruşturma rutin olarak devam etmektedir ve sonuçlanmış değildir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.