Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı. Dengeli beslenmenin her çocuğun hakkı olduğuna dikkat çekilen programda uzman hemşireler tarafından 450 çocuğa beslenme değerlendirilmesi yapıldı,...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı
Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı. Dengeli beslenmenin her çocuğun hakkı olduğuna dikkat çekilen programda uzman hemşireler tarafından 450 çocuğa beslenme değerlendirilmesi yapıldı, çocuklar farklı aktivitelerle eğlendi.

    Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Güney Marmara Hemofili ve Talasemi Derneği tarafından Abbott Nutrisyon’un desteğiyle organize edilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Hastane Yöneticisi Murat Tutanç, özellikle çocukların sağlık haklarının korunmasının önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

    Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ ise insanlığın, çocuklara sunduğu her hizmetin en iyisini sunmakla yükümlü olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Sağlık alanında yaptığımız çeşitli reformlarla topluma en etkin ve en güvenilir sağlık hizmetini ulaştırma çabasında olan bizler, özellikle çocuklarımız için çok daha özellikli ve çok daha titiz çalışmalar içerisindeyiz. Çocuklarımıza fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı bir gelişim süreci yaşayacakları güvenli bir ortam ve güvenli bir gelecek temin etmek zorundayız. Onların özellikle beslenme ve sağlık problemlerini teşhis ve tedavi etmek, onları her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak ve onları gözetmek, başta aileleri olmak üzere biz sağlıkçıların görevi.”

    ''İyi Beslenmek Her Çocuğun Hakkıdır'' kampanyasının amacı hakkında konuşma yapan Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi Uzmanı Dr. Elif Güler Kazancı da hedeflerinin 'Türkiye'de dinamik bir nesil yetiştirmek’ olduğunu vurguladı. Dr. Kazancı, şunları kaydetti: “Sağlıklı büyüme ve gelişmenin ilk şartı tam ve dengeli beslenmedir. Özellikle kronik hastalığı olan çocukların hastalıkları üzerine yoğunlaşılırken, sağlıklı büyüme ve gelişme için en önemli şey olan çocuğun beslenmesi arka arka planda kalabiliyor. Oysaki tam ve dengeli beslenme ile birçok hastalığın önüne geçilebilir. Ülkemiz verilerine göre beş yaşın altındaki her 10 çocuktan birinin yaşına göre kısa ve yüz çocuktan üçünün yaşına göre düşük kilolu olduğu saptanmıştır. Bu bulgular özellikle 6 ay - 3 yaş arasında sık görülmektedir. Sonuç olarak, çocuğun gelişimi düzenli olarak takip edilmeli ve gerektiğinde beslenme destek ürünleri ile çocuğun gelişimi desteklenmelidir.”

    Etkinlikte, Emine Sait Uyar İlkokulu öğrencileri tarafından sunulan flüt dinletisi ardından, talasemi hastası çocuklar da dans gösterisi gerçekleştirdi. Plaket takdimi ve pasta kesimi sonrasında ise çocuk hastalar ziyaret edilerek, palyaçolar eşliğinde çocuklara armağanları dağıtıldı. Hastane bahçesine kurulan çadırda, çocuklara gün boyu eğlence dolu saatler yaşatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.