Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daum: Kazanacağımıza inanıyorum

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, haftasonu oynanacak Kasımpaşa maçı öncesinde Özlüce Tesislerimizde düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Daum:  Kazanacağımıza inanıyorum


Kasımpaşa'nın iyi bir takım olduğunu ve zor bir karşılaşma oynayacaklarını dile getiren Christoph Daum, futbolcularının kazanmak için ellerinden gelen her şeyi sahaya yansıtacaklarını inandığını söyledi.  

 

Daum maç hakkında şöyle konuştu; “ Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve kesinlikle kazanmak istiyoruz. Bugüne kadar içeride oynadığımız müsabakalarda iyi futbol oynadık fakat sonuca gidemedik. Bu yüzden önemli olan sonuca gidebilmek ve 3 puanı alabilmek. Bu maç öncesinde belirli oyun formatlarını antrenmanlarda çalıştık. En önemlisi kendi performansımızı sergilemek ve hatasız oynamak gerekiyor. Futbolcularımızla yaptığımız toplantılarda birebir görüşmelerde bulunduk ve kesinlikle futbolcularımızın bu galibiyeti arzuladığını gördük. Performans olarak %100’ün üstüne çıkacaklarını gördük. Müsabakadan evvel heyecanımız dorukta. Bu heyecanımızı pozitif yönde sahada görmek istiyoruz. Umarım maça kadar sakatlık yaşamayız. Belluschi cezalı durumda. Futbolcularımızdan beklentilerimiz var bunları da sahada görmek istiyoruz. Buna bakarak kendi sahamızda taraftarımızın önünde bu maçı kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Cezalı olan Belluschi’nin yerine kimi düşünüyorsunuz? sorusuna Daum, “Birkaç opsiyonumuz var" yanıtını verdi.

 

Neden bu kadar umutlusunuz sorusuna? “O yüzden böyle gelmiş olabilir size. Daha evvel de iyi çalışmıştık ama bu kez de aynı şeyi söyleyebilirim. Gördüm görüntü oldukça pozitif. İdmanlarda çok iyi yaptığımız işleri sahada daha fazla görmek istiyorum. Çalıştığımız formatları futbolcular idrak etmek zorunda. Bu da zaman alıyor. Belli bir zaman sonra bunları sahada da göreceğimize inanıyorum. Öğrenme süreç ister. Bu sürecin olumluya gittiğini görüyoruz. Bazı hataları yapmazsak ortadan kaldırırsak gerçekten önümüze pozitif bakıyorum. Çoğu maçta iyi maçlar çıkardık. Belli yerlerde hata yapıp goller yedik. Onları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Gerçekten futbolcularımız özveriyle çalışıyor. Şuan durumuna baktığımızda bulunduğumuz yerde değil daha farklı yerde olmamız gerektiğine inandığımız için çok özveri ve arzulu çalışıyorlar. Hoca olarak baktığımız zaman idmanlarda görüyorsunuz. Futbolcunun havası nedir? Zaman zaman futbolcu kendini gizler mi? Saklar mı? Ön plana çıkar mı? Bunların tam tersini yapıyorlar. Arzulu ve istekliler hep ön plana çıkmak istiyorlar. Bu da çok güzel gelişme” dedi.

 

Bir medya mensubunun “Sebastian Pinto ve Sestak’ı kadroya alacak mısınız? Almayacaksanız devre arasında kendilerine kulüp bulması mı istenecek sorusuna? Daum, “ Sestak, Slovakya Milli Takımı’nda olduğu için son 10-12 gün kendisini göremedik. Performans durumunu bilmiyoruz. 10 gün içinde 90 dakika oynamak futbolcu için iyidir. Motive olarak döner bize. İyi bir karakter ve iyi bir arkadaşımız onunla çalışmayı seviyorum. Bizimle çalışmadığı için henüz kendisi ile görüşemedik. Pinto bizimle çalıştı. İdmanlarda iyi çalıştı onunla önceden konuşmuştum. Performansını iyi ise gösterirse kadroda yer bulur. Pozitif bir görüşmeydi. Artık reaksiyonunu göreceğiz. Bursaspor’un formasını giydiğinizde bunu hak ederek giymelisiniz. Oynayan arkadaşlar müsabakalarda performanslarını gösterir. Kadroya giremeyen arkadaşlar da performanslarını idman sahasında göstermelidir. Pinto iyi çalıştı. Yarını bekleyelim. O zaman bir karar vereceğim” dedi. 

 

Fernandao transferiyle sistem değişecek mi? sorusuna ise “Fernandao iyi bir futbolcu. Şu anda bizim futbolcumuz olmadığı için bunu konuşmak için erken. Geldiği zaman bu soruyu o zaman konuşalım” dedi.

Gurbetçi futbolcular konusunda izlemeleri devam ettirdiklerini belirten Daum,”  Teknik heyet olarak gözümüzü açıp, her futbolcuya bakıyoruz. Genç yaş gruplarına baktığımızda yetenekli futbolcular var. İlerleyen dönemlerde ön plana çıkabilirler. Biliyorsunuz bu tür futbolcular ön plana çıktığı zaman, özellikle Türkiye’ye geldiği zaman değerleri astronomik rakamlara çıkıyor. O yüzden gözlerimizi açmalıyız” dedi 

 

Fernandao’nun transferinin kendisinin mi? Yoksa menajerler aracılığı ile mi gerçekleşti? sorusuna Daum, “ Bu futbolcuyu bizzat kendim tanıyorum onu sezon başında transfer etmek istedim. Fakat zaman kalmamıştı olmadı. Fernandao’yu buraya getirmek kolay değil. Bir sürü opsiyonu olan futbolcu. Kendim de bizzat ilgilendiğim için bu transfer ortaya çıktı. Çok iyi bir performans gösterdi. Gol krallığında ön planda. Brezilya’da listede en değerli futbolcular arasında 4. sırada. En önemlisi burada göstereceği performans olacak. Buraya geldiğinde iyi performans göstermeli. Beklentimiz bu yönde ve öyle de olacak.  Eğer böyle devam ederse performansını yükseltirse Türkiye’de sayılı santrforlardan bir tanesi olur. Önemli olan geçmişe değil önümüze bakmalıyız. Biz de ona yardımcı olacağız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.