Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağanak yağış Marmaris'te hayatı felç etti

SEL SULARI ÇEKİLDİ, TEMİZLİK BAŞLADI  Muğla'nın Marmaris ilçesinde gece etkili olan sağanak yağmur, hayatı felç etti. Sağanak yağış nedeniyle dereler taşarken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Cadde ve sokaklarla Kapalı Çarşı...

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2019 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2019 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/


SEL SULARI ÇEKİLDİ, TEMİZLİK BAŞLADI 

Muğla'nın Marmaris ilçesinde gece etkili olan sağanak yağmur, hayatı felç etti. Sağanak yağış nedeniyle dereler taşarken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Cadde ve sokaklarla Kapalı Çarşı göle döndü, elektrik hatlarında kesintiler yaşandı. Marmaris Belediyesi ekipleri, yağmurun dinmesinin ardından kentte hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Atıklarla tıkanan rögar kapakları açıldı, tıkanan giderler temizlenerek suların tahliyesi sağlandı. İtfaiye ve temizlik ekipleri, gece göle dönen ve çamurla kaplanan Atatürk ve Kordon Caddesi, Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'nda su püskürterek temizlik gerçekleştirdi. Atatürk Caddesi'nden Uzunyalı mevkisine kadar uzanan 7 kilometrelik mavi bayraklı halk plajlarında derelerden gelen ve denizden karaya vuran çoğunluğu plastik atıklar da temizlendi. 60 temizlik görevlisi, plajlarda 2 saat boyunca 13 traktör römorku çöp topladı. Toplanan çöpler, imha edilmek üzere Muğla Büyükşehir Katı Atık Tesisi'ne götürüldü. Esnaf ise su baskını yaşanan işyerlerinde gece boyunca çalıştı. Suları tahliye eden esnaf, işleri bittiğinde sabah kepenk kapatarak evlerine gitti. Saat 05.30 ile 08.30 arası yapılan hummalı temizlik çalışmaları sonucu sağanak yağmurun açtığı yaralar kapatıldı. Sağanak yağmurun etkisiyle dağ eteklerinden dereler aracılığıyla denize dökülen çamurlu su ise kıyı şeridini kahverengiye çevirdi. Marmaris Körfezi ve Yat Limanı koyu kahverengiye büründü. Yat Limanı Azmak Deresi'nde demirli 3 ile 4,5 metre uzunluğundaki 11 balıkçı teknesi, yağmur suyu alarak battı. Balıkçılar, gün doğumuyla birlikte teknelerinin başına gelerek su tahliyesi yaptı. Batan teknelerin çıkarılması için vinç çağrıldı. Marmaris- Muğla karayolu 4'üncü kilometresi, Marmaris-İçmeler 6'ncı ve İçmeler-Turunç Karayolu 3'üncü kilometresinde ise karayoluna toprak ve kaya parçaları düştü. Ekipler, ulaşımda sıkıntı yaratan bu olumsuzlukları da çalışmayla giderdi. Marmaris Belediyesi ekipleri, ev ve iş yerlerini su basan vatandaşları tespit etmek için çalışma başlattı.
SON 5 YILIN REKORU
Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Marmaris'te son 24 saat içinde metrekareye, 185 kilogram yağmur suyu düştü. Saat 01.30- 05.00 arası metrekareye 100 kilogram düştü" dedi. 2014 Kasım ayından bugüne kadar son 5 yılda 24 saatte metrekareye düşen en yüksek yağmur olduğu kaydedildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.