Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus askeri polisinden Suriye'de yeni devriye güzergahı

Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenliğin sağlanması için devriye yapan Rus askeri polisi, haritasına yeni bir güzergah daha ekledi ve ilk devriyesini gerçekleştirdi.  Rus Savunma Bakanlığı televizyonu Zvezda’da yer alan habere göre, Suriye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2019 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2019 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenliğin sağlanması için devriye yapan Rus askeri polisi, haritasına yeni bir güzergah daha ekledi ve ilk devriyesini gerçekleştirdi. 

Rus Savunma Bakanlığı televizyonu Zvezda’da yer alan habere göre, Suriye’nin kuzeyinde devriye görevi yapan Rus askeri polisi, 120 kilometrelik yeni bir güzergâh üzerinde devriyeye çıktı ve bu güzergâhı günlük devriye güzergâhına ekledi. Ayn Al Arab (Kobani) yakınlarındaki yeni güzergâh üzerinde 4 saat süren ilk devriyenin görüntüleri Zvezda tarafından yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 22 Ekim'de imzalanan Soçi Mutabakatı gereği Türk askerleri ve Rus askeri polisi Suriye'nin kuzeydoğusunda ortak devriye faaliyeti yürütüyor. Ortak devriye faaliyetleri haftanın bazı günleri yapılırken, diğer zamanlarda devriye görevini Rus askeri polisi yürütüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.