Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dershanelerin kapatılmak istenmesine tepkiler devam ediyor

Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemeye dershane sahipleri, öğretmen, öğrenci ve velilerden tepki gelmeye devam ediyor. Küçükçekmece bölgesinde faaliyet gösteren dershaneciler, bir araya gelerek...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemeye dershane sahipleri, öğretmen, öğrenci ve velilerden tepki gelmeye devam ediyor. Küçükçekmece bölgesinde faaliyet gösteren dershaneciler, bir araya gelerek kapatmaya ilişkin düzenleme ile ilgili olarak ortak bir basın açıklaması yaptı.

Halkalı’da bir araya gelen dershane yetkilileri büyük tepkiyle karşılanan dershanelerin kaldırılmasına yönelik girişime basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Basın açıklamasına öğrenciler, öğretmenler, veliler ve dershane yöneticileri de katıldı. Katılımcılar "Olumsuz ise neden bütün dünyada var?, dershane fırsat eşitliğinin adıdır, okul dershane değil dershane okul değildir” yazılı pankart açtı.

Küçükçekmece’de faaliyet gösteren dershane ve etüt merkezleri adına basın açıklamasını Küçükçekmece Final Dergisi Dershaneleri kurucularından Cemil Can Bıçakçı yaptı. Bıçakçı açıklamasında kendilerinin yıllarca eğitim ve öğretim alanında faaliyet gösteren resmi izinli kurumlar olduğunu söyledi. Mensuplarının binlerle değil yüz binlerle telaffuz edilmesi gerektiğini anlatan Bıçakçı, “İleri sürüldüğü gibi kenarda köşede duran, arada sırada görev yapan olsa da olmasa da olur kurumlar değiliz. Eğitim öğretim kalitesiyle dershanelerin hiçbir illiyet bağı yoktur. Dershane tam bir ihtiyaçtır.” diye konuştu. Bütün bu yaşananların yanı sıra özel kurumların teşebbüs hürriyeti çerçevesinde hizmet verdiklerini ifade eden Bıçakçı, “Elbette ki bu faaliyetler anayasanın ve uluslararası sözleşmelerin garantisi altındadır.” dedi.

Çocuğu dershaneye giden velilerden Tekzibe Bayhan ise, dershanelerin neden kapatılmak istendiğini merak ettiğini söyledi. Bayhan, “Meclis halılarının bile değiştirilmesinde halka soruluyorsa dershanelerin kapatılması neden velilere sorulmuyor? Önce eğitimin kalitesi artırılsın ondan sonra dershanelerin ne duruma geleceğini görürüz.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.