Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: 4 milyon insanın yükünü kaldıramayacağımızı söylüyoruz

  CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa ülkelerinden hem İdlib hem Fırat'ın doğusu konusunda çok daha güçlü bir destek bekliyoruz. Artık laf bizi doyurmuyor. 'Laf ola beri gele' yok, icraat bekliyoruz. Zira şu anda bizler 3 milyon...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2019 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2019 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: 4 milyon insanın yükünü kaldıramayacağımızı söylüyoruz

'4 MİLYON İNSANIN YÜKÜNÜ KALDIRAMAYACAĞIMIZI AÇIKÇA SÖYLÜYORUZ'

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Suriye konulu Türkiye-İran-Rusya üçlü zirvesini ele alan Erdoğan, toplantıda Suriye'deki krizin çözümü konusunda önemli kararların alındığına dikkati çekti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Zirvenin en önemli kazanımlarından biri, siyasi sürece yeni bir dinamizm kazandıracak olan anayasa komitesi üyelerinin onaylanmasıdır. Böylece komitenin oluşumundaki tüm pürüzler giderilmiştir. Bir diğer husus ise, büyük bir göç potansiyelini de içinde barındıran, İdlib'deki sıkıntılı durumun, en azından bir parça rahatlamasını sağlayacak görüş birliğine varılmış olmasıdır. Suriye topraklarının dörtte birinden fazlasını işgal eden, Fırat'ın doğusundaki bölücü terör örgütü ile ilgili endişelerimizin muhataplarımız tarafından da önemli ölçüde paylaşıldığını gördük. Bu durum Amerika ile yürüttüğümüz güvenli bölge çalışmalarının bir an önce sonuçlanmasını özelikle güçlendirdi. Zirve sırasında ve sonrasında yaptığımız açıklamalarda da ifade ettiğimiz gibi; 2 hafta içinde buradan bir sonuç çıkmazsa, kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız. Avrupa ülkelerinden hem İdlib hem Fırat’ın doğusu konusunda çok daha güçlü bir destek bekliyoruz. Artık laf bizi doyurmuyor, 'laf ola beri gele' yok, icraat bekliyoruz. Zira şu anda bizler 3 milyon 600 bin mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz. Dünyada bunun benzeri yok. Öyleyse batı da bunun benzerini yapması lazım. İdlib’de sükûneti hızla sağlamazsak, bu bölgede yaşayan 4 milyon insanın yükünü kaldıramayacağımızı açıkça söylüyoruz."

'ENGELLER ÇIKARILMASINI KABUL EDEMEYİZ'

Fırat'ın doğusunun güvenli hale gelmesiyle, bölgenin derinliğine bağlı olarak 2-3 milyon Suriyeli sığınmacının yerleşebileceğini vurgulayan Erdoğan, bu iki hususun Türkiye kadar Avrupa'yı da yakından ilgilendirdiğini vurguladı. Türkiye'nin mücadelesine verilen desteğin, bu sorunların çözümüne veya derinleşmesine yol açacağını belirten Erdoğan, "Biz kendi sınır güvenliğimizi garantiye alma yanında Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği temelinde bir çözüm için samimi çaba göstermekten asla vazgeçmedik. Buna karşılık, bölgede etkinlik gösteren her ülkenin aynı tavırda olmadığı da bir gerçektir. Ülkemizin yaklaşımı böylesine insani ve çözüm odaklıyken, hala önümüze külfet paylaşımından, terör örgütleriyle dirsek temaslarına kadar her konuda engeller çıkarılmasını kabul edemeyiz. Önümüzdeki aylarda yaşanacak gelişmeler, Suriye krizinin suhuletle mi çözüleceği, yoksa derinleşeceği mi hususunda belirleyici olacaktır" ifadelerini kullandı.

YÖK 2019 ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından, 'YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu. Bu yıl üçüncüsü verilen ödüller bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride dağıtıldı. Yılın Doktora-Tez ödüllerini almaya hak kazanan akademisyenler, danışman hocalarıyla birlikte ödüllendirildi. Ödül takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.