Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Etüt merkezleri kapanırsa çocuklarımız sokağa düşer'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili hazırladığı taslağa tepkiler giderek büyüyor. Etüt merkezlerinin kapatılmasına karşı çıkan aileler, Maltepe Nil Eğitim Merkezi'nde bir basın açıklaması...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Etüt merkezleri kapanırsa çocuklarımız sokağa düşer'
Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili hazırladığı taslağa tepkiler giderek büyüyor. Etüt merkezlerinin kapatılmasına karşı çıkan aileler, Maltepe Nil Eğitim Merkezi'nde bir basın açıklaması yaptı. Aileler, etüt merkezlerinin özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına yardımcı olduğunu vurgulayarak, “Etüt merkezlerini kapatıp çocuklarımızı sokağa atmayın.” çağrısında bulundu.

Dershanelerle birlikte etüt merkezlerinin de kapatılacağının ortaya çıkması, özellikle dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallelerde yaşayan aileleri harekete geçirdi. Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nde faaliyet gösteren Nil Eğitim Merkezi’nde bir araya gelen aileler, yetkililere çağrıda bulundu. Çocuklarının etüt merkezlerinde hem derslerine daha iyi motive olduğunu, hem de uyuşturucu, internet, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak kaldığını belirten aileler, aksi durumda çocuklarının geleceklerinden kaygı duyduklarını söyledi.

Aileler adına açıklaması yapan Zeynep Kürklü, bu kurumların eğitim işlevinin yanında çocuklara sosyal ve psikolojik yönden destek veren, eğitim sistemini tamamlayan kurumlar olduğunu kaydetti. Kürklü, “Ücretsiz eğitim veren, fırsat eşitliği sağlayan bu eğitim merkezlerinin kapatılması maddi imkânı olmayan ailelerimiz ve çocuklarımız için büyük bir yıkım olacaktır.” ifadelerini kullandı. Kürklü, Başbakan’a seslenerek, şu ifadeleri kullandı: “Başbakanımıza soruyoruz; etüt merkezlerinin kapatılması durumunda buralarda eğitim alan çocuklarımızın durumu ne olacaktır? Çocuklarımız hafta sonlarını nerede ve nasıl geçirecektir? Öğrencilerimiz bu kadar güzel sosyal ve sportif imkânları nerede bulacaktır?”

Yetim çocuğunu ücretsiz olarak etüt merkezine gönderen Serpil Tufançlı, “Çocuk okulda kendisini ifade bile edemiyordu. Benim dışında ilgilenecek kimse de yok. Bazen bana soruyordu ancak zaten ben de bilmiyorum. Buraya geldikten sonra hem dersleri daha iyi oldu hem de sosyal faaliyetlere katılma imkanı buldu.” dedi.

İki çocuğunu etüt merkezine gönderen Gülbeyaz Kürklü de, “Başbakanımızın neden dershaneleri kapattığını anlamış değiliz. Her şeyi halka soruyorlardı bunu neden bize sorma gereği duymadılar. Biz bu durumu duyunca çok şaşırdık ve hala anlam verebilmiş değiliz.” diye duygularını dile getirdi.

Öğrenciler de etüt merkezinin hem derslerinde hem de sosyal etkinliklerinde çok faydalı olduğunu vurguladı. Etüt merkezinin kapatılması durumunda iyi bir liseye ya da üniversiteye gidemeyeceklerini anlatan öğrenciler, maddi durumları iyi olmadığı için özel okula da gitme imkanlarının bulunmadığını da belirtti.

Nil Zirve Eğitim Merkezleri Genel Müdürü Ömer Faruk Tekbaş da kurum olarak sadece Maltepe’de maddi durumu iyi olmayan 160 öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sunduklarını belirtti. Tekbaş, Maltepe Gülsuyunda terör, uyuşturucu gibi muhtemel kötü alışkanlıklara maruz kalabilecek birçok öğrenciyi zararlı ortamlardan uzaklaştırdıklarını söyleyerek, “Yaptığımız şeylerin neresi yanlış? “ dedi. İnternet kafelerde saatlerce vakit harcayan çocuklarının aileler tarafından kendilerine teslim edildiğini belirten Tekbaş, “Çocuklar burada birçok aktivite yapıyor. Ders çalışıyor, kitap okuyor, masa tenisi oynuyor, sinema günleri düzenliyoruz, bahar piknikleri yapıyoruz, bunları kapatmak ne kadar akıllıca?“ ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.