Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2

SİLİVRİ açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'da 30 daire ve aralarında dershane ve sürücü kursunun da bulunduğu 15 işyerinin bulunduğu 3 bloktan oluşan bina dün mühürlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan görevliler...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2019 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2019 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SİLİVRİ açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'da 30 daire ve aralarında dershane ve sürücü kursunun da bulunduğu 15 işyerinin bulunduğu 3 bloktan oluşan bina dün mühürlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan görevliler kolon demirlerinde korozyon ve betonunda deniz kabuğu bulunan binada inceleme yaparken, yapının kullanılamayacak durumda olduğunu, yapılacak performans testi sonucuna göre güçlendirilme yapılması veya yıkılmasının gerekeceğini bildirdi.

Avcılar Belediyesi Koordinasyon Merkezi'nde oluşturulan masaya yapılan başvurular üzerine oluşturulan 18 ekipten biri Merkez Mahallesi'ndeki 3 bloktan oluşan Öncel Apartmanı'nda inceleme yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Doğan ve imar müdürlüğü görevlileri mühendislerle birlikte yaptıkları inceleme sonunda 1999 depreminde risk oluşturduğu görülen ve güçlendirme çalışması yapılan Öncel Apartmanı'nın birbirine bitişik, yanında çocuk parkı bulunan 8, 10 ve 12 daireli 3 bloktan oluşan binanın bodrumundaki kolon ve kirişlerdeki demirlerde korozyon ve çürüme bulunduğu belirlendi. Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri bunun üzerine aralarında dershanenin de yer aldığı çok sayıda işyeri bulunan bodrum ile birlikte 9 katlı binanın tahliye edilmesine karar verdi. A, B, ve C bloklarında oturan toplam 30 daireye akşam saatlerine kadar evlerini tahliye etmeleri istendi. Binadaki iki dairede oturan öğrenciler eşyalarını bavullara doldururken yanlarında taşıdıkları çadırı sahilde uygun bir yere kurarak burada barınmaya çalışacaklarını söyledi. Binadaki diğer aileler ise geçici olarak yakınlarının evlerinde kalacaklarını, yapılacak teknik testlerden sonra bina ile ilgili sonuca nereye gideceklerine karar vereceklerini söyledi.

Aralarında dershanenin de bulunduğu işyeri sahiplerine gece geç saatlere kadar işyerlerinde faaliyet gösterme izni verildi. Zabıta ekipleri gece 15 işyerlerinin kapısına şerit çekerek buraları da kullanıma geçici olarak kapattı. 

BAKANLIK GÖREVLİLERİ İNCELEME YAPTI
Silivri açıklarında 26 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatı ile 34 ayrı ilden görevlendirilen uzmanlar İstanbul'un tüm ilçelerinde riskli veya hasarlı görüldüğü için mühürlenen veya mühürü daha sonra sökülen yapılarda incelemelerini sürdürüyor. Adapazarı'dan görevlendirilen, Silivri'den sonra Avcılar'a gelen ekipler bina sakinlerinin başvurusu üzerine riskli görülerek mühürlenen veya mühürlendikten sonra yeniden oturulmasına izin verilen yapılanda inceleme başlattı.

DÜN GECE MÜHÜRLENDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlileri tahliye edilen ve dün gece tümüyle mühürlenen 3 bloktan oluşan Öncel Apartmanı'nın bodrum katında inceleme yaptı. Binanın bodrum katındaki kolonlarda önemli miktarda korozyon tespit edilirken, burada kullanılan betonda deniz kabukları da görüldü. Ayrıca bazı kolonların içinin de erime sonucu boşaldığı ifade edildi, Görevliler binanın durumunu soran bina sakinlerine, "Mevcut haliyle bu yapı can güvenliğini tehdit ediyor. Mutlaka performans testi yapılması gerek. Buradan çıkacak sonuca göre gerekli yerlere güçlendirilme yapılması veya yıkılması gerekecek" diye bilgi verdi.

Görüntü Dökümü:
-------------------
Bina sakinlerine evlerini tahliye etmeleri için tebligat yapılırken
Bina sakinleri evlerini boşaltırken
Bavullarını taşıyanlar
Bina sakinleri ile röportajlar
Öğrencilerle röportaj
Bina mühürlenirken
Bakanlıktan gelen görevliler binanın bodrum katındaki kolonları incelerken
Paslı demirleri açığa çıkan binadaki deniz kumu ile yapılan kolonda inceleme


29.09.2019 - 10.06 - Haber Kodu : 190929011

==================

3- (Geniş haber) FATİH'TE 4 KATLI BİNADA YANGIN; MAHSUR KALANLAR İTFAİYE MERDİVENİYLE KURTARILDI 

Cemil ÖZDEMİR-Murat SOLAK/İSTANBUL () FATİH'te  4 katlı bir binanın bodrum katında yangın çıktı. Yangını kısa sürede söndürülürken,  üst katlarda mahsur kalanlar itfaiyenin merdiven aracıyla kurtarıldı.
Yangın,  Molla Gürani Mahallesi Sadi Çeşmesi Sokak'ta 4 katlı bir binanın bodrum katında henüz bilinmeyen bir nedenle meydana geldi. Binadan dumanların çıktığını gören çevredekiler durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yoğun dumanların çıktığı binada üst katlarda mahsur kalanları merdiven aracıyla tahliye etti. Dumandan etkilenen 4 kişi ambulansta tedavi edildi.
Yangın itfaiye ekiplerinin yarım saat süren çalışmasıyla söndürüldü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme sürüyor.

Görüntü Dökümü:
-------------------
-Tahliye edilenlerden görüntü
-Sağlık ekipleri
-Dumandan etkilenenlerin ambulansa götürülmesi
-Binadan görüntü
-Genel ve detaylar
29.09.2019 - 09.53 - Haber Kodu : 190929009
29.09.2019 - 10.14 - Haber Kodu : 190929014

====================

4- (ÖZEL) D-100'DEKİ 'TEK TEKER' MAGANDASI KAMERADA 

*Yaklaşık 7 kilometre tehlike saçtı. 

Çağatay KENARLI İSTANBUL, () 
Cevizlibağ'dan motosikletle Şirinevler'e kadar yaklaşık 7 kilometre boyunca bazen makas atarak bazen de tek teker üzerinde giderek trafiği tehlikeye sokan sürücü kameraya yansıdı. Motosiklet sürücüsünün yeni bir motosiklet lastiğini beline takarak taşıması da dikkat çekti. 
Son günlerde trafikte yaşanan magandalara bir yenisi daha eklendi. Yapılan tüm uyarılara, haberlere, para cezaları ve uygulamalara rağmen İstanbul'da bazı kişiler trafik terörü estirmeye devam ediyor. D-100 Karayolu Cevizlibağ mevkiinde dün saat 11.30 sıralarında motosikletli bir kişi, bazen makas atarak bazen de tek tekerlek üzerinde Şirinevler'e kadar gitti. Yaklaşık 7 kilometre boyunca trafiği tehlikeye sokan magandanın beline taktığı yeni motosiklet tekerleği de dikkat çekti. Sürücü Şirinevler sapağından girerek gözden kayboldu. 


Görüntü Dökümü
--------------
-Trafik magandasının ilerlemesi
-Tehlikeli yolculuğun görüntüsü
-Makaslar atması
-Genel ve detay görüntüler

29.09.2019 - 10.54 - Haber Kodu : 190929022


======================

5- D-100'DE KAMYON LASTİĞİ PANİĞİ

Haber-Kamera: İstanbul  
D-100 Karayolu Halıcıoğlu mevkiinde bir kamyondan fırlayan tekerlek paniğe neden oldu. Tekerleğin yolda tehlikeli biçimde hızla ilerlediğini gören vatandaşlar o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Lastik bir süre yolun ortasında ilerledikten sonra bariyerlere çarpıp hızı kesildi. Olay sırasında şans eseri bir kaza yaşanmazken o anları yolda ilerleyen otomobildeki bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. 

Görüntü dökümü: 
--------------
(CEP TELEFONU KAMERASI)
-Lastiğin yolda hızla ilerlemesi
-Lastiğin bariyere paralel ilerlemesi
-Görüntüyü çekenlerin konuşması
-Genel ve detaylar 


29.09.2019 - 10.54 - Haber Kodu : 190929022
==================

6- KADIKÖY, 3 AY BOYUNCA FESTİVAL HAVASI YAŞADI 

Haber: İstanbul /
Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği, geniş yelpazedeki sanat etkinliklerinin ve farklı disiplinlerin bir araya gelmesiyle Kadıköy'e yeni bir soluk getiren KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali, dün gerçekleşen konserle son buldu. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, vatandaşların katılımından dolayı çok memnun olduklarını dile getirerek, gelecek yıl festivalin yine dolu dolu geçeceğini söyledi. 

"3 AY SÜREN FESTİVALİN SON GÜNÜ DÜN GERÇEKLEŞTİ"
Kadıköy Belediyesi'nin Temmuz ayında başlattığı 'Yıldızlar Altında Sinema', Ağustos ayında 'Çizgi ve Sahaf Günleri' ile Eylül ayında ise 'Caz Günleri' adı altında düzenlediği 3 ay süren festivalin son günü dün gerçekleşti. Festivalin son gününe Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı. TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile Kerem Görsev'in nefis müzik ziyafetine yoğun ilgi oldu.

"BİZİM YAPTIĞIMIZ SADECE SANATLA SANATÇIYLA KADIKÖYLÜ VATANDAŞIMIZI BULUŞTURMAK"
Festivalde vatandaşlarla bir araya gelen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköylülerin sanatına sahip çıktığını ifade ederek, "Bizim yaptığımız sadece sanatla sanatçıyla Kadıköylü vatandaşımızı buluşturmak. Kadıköy Uluslararası Festivali'nin son konserini izledik. Charlie Chaplin'in sinema filmiyle başladık ve Kerem Görsev ile TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nın konseri ile festivalimiz sona eriyor. Katılımcı sayısı tahminimizin ötesinde. Bu etkinlikleri düzenlerken bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmemiştik. Her geçen gün bu sayı artarak fazlalaştı" dedi. 
Başkan Odabaşı, önümüzdeki yıl festivalin çok farklı bir yerde ve daha büyük platformlarda yapılacağını da sözlerine ekledi. 

"VATANDAŞLAR FESTİVALDEN MEMNUN" 
Eylül ayı programını Caz olarak belirleyen Kadıköy Belediyesi'nin bu festivalinden ise ilçe halkının oldukça memnun olduğu gözlendi. Festivali çok güzel bulduğunu söyleyen Özlem Demir, "Çok keyifli böyle konserler izlemek. Evimize de yakın. Çok başarılı ve güzel bulduk" dedi. Ortamın harika olduğunu söyleyen Saner Demir, "Başkanı destekliyoruz festival konusunda. Bizim için çok harika bir şey bu açık havada olması. Her kesimden insanın kaynaştığı bir ortam. Tam da şu anda ihtiyacımız olan bir şey bu" ifadelerini kullandı. Kadıköy Belediyesi'nin Temmuz ayında başlattığı "Yıldızlar Altında Sinema" Ağustos ayında ise "Çizgi ve Sahaf Günleri" ile devam eden program Eylül ayında ise "Caz Günleri" ile ilçe halkına müzik ve sanat anlamında dolu dolu bir festival ortamı sundu. 

Görüntü Dökümü:
-----------------------
-Katılanlardan görüntü
-Odabaşı'nın konuşması
-Röportajlardan görüntü
-Konserden görüntü
-Genel ve detaylar 

====================
7- DEPREM SONRASI KAMP ÇADIRLARI SATIŞI ARTTI (TEKRAR)

Haber-Kamera: Serdal ALTINTEPE - Alper KORKMAZ / İSTANBUL,

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.