Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa'da Müslümanların sembol kurumuna İslamofobik saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Paris Büyük Camii, İslamofobik saldırıya hedef oldu. Büyük Camii Müftüsü Dr Dalil Boubakeur, cami ön duvarına salı gecesi İslam ve Müslümanlara yönelik ağır hakaretlerin bulunduğu yazılar yazıldığını...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Paris Büyük Camii, İslamofobik saldırıya hedef oldu. Büyük Camii Müftüsü Dr Dalil Boubakeur, cami ön duvarına salı gecesi İslam ve Müslümanlara yönelik ağır hakaretlerin bulunduğu yazılar yazıldığını ifade etti.

Boubakeur, Fransa'daki Müslümanların sembol kurumuna yönelik yapılan bu ırkçı ve düşmanca saldırıyı en sert ifadelerle kınadıklarını kaydetti. Paris Büyük Camii Müftüsü, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarının da altını çizdi.

İçişleri Bakanı Manuel Valls da Büyük Camii duvarına yazılan küfür içerikli yazıları en sert şekilde kınadığını kaydetti. Valls, Müslümanların bu konudaki tepkilerini paylaştığının da altını çizdi.

Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoë da Paris Müslümanlarını hedef alan saldırıyı öfke ve kızgınlıkla karşıladığını vurgulayarak saldırının herkesi bağlayan cumhuriyet değerlerine ihanet olduğunu aktardı. Müslüman dernekleri de Paris Büyük Camii'ne yönelik saldırıya sert tepki gösterdi. İslamofobiye Karşı Ulusal Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri, nefret dolu saldırıyı kınadıklarını kaydetti.

Fransa'nın ilk camisi olan Paris Büyük Camii, Birinci Dünya Savaşı sırasında Fransız kolonilerinde Almanlara karşı savaşan Müslümanların anısına Fransız hükümeti tarafından inşa edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.