Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Vatandaşlar antibiyotik konusunda yeterli bilgiye sahip değil"

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak, “Vatandaşlar antibiyotik konusunda yeterli bilgiye sahip değil.” dedi.     Diğer ülkelere nazaran Türkiye'de antibiyotik...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Vatandaşlar antibiyotik konusunda yeterli bilgiye sahip değil"
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak, “Vatandaşlar antibiyotik konusunda yeterli bilgiye sahip değil.” dedi.

    Diğer ülkelere nazaran Türkiye'de antibiyotik kullanımın had safhada olduğu görüşüne katılmadığını belirten AÜ Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak, "Türkiye’de her hastanın antibiyotik kullanma ihtimali yoktur. Bunun Türkiye’de sağlık kuralları var hastalar bu kurallar neticesinde antibiyotik kullanabiliyorlar. Vatandaşlarımız antibiyotik konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olduğunu ifade edemeyiz. Ben yıllardır öğrencilerime antibiyotik ile ilgili ders anlatıyorum." dedi.

    "ECZANELERE SINIRLAMA GETİRİLMELİ"

    Avrupa ülkelerinde insanların antibiyotik konusunda yeterli bilgiye sahip olduğuna vurgu yapan Parlak şunları kaydetti: "Avrupa’da doktor tavsiyesi olmadan her önüne gelen kişiye antibiyotik verilmiyor. Hatta bunun bir örneğini ben yaşadım. Almanya’da kaldığımda eczaneden antibiyotik istedim. Eczane görevlisi doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik veremeyeceğini söyledi. Ben doktor olduğumu söylememe rağmen yinede bana antibiyotik vermedi. Benim söylemek istediğim doktor tavsiyesi olmadan vatandaş antibiyotik kullanmasın. Tüm ilaçların alımlarının eczanelerde sınırlandırılması gerekir. Sağlık Bakanlığı ve diğer sağlık kurumları bu konuda vatandaşları gazete ve televizyonlar aracılığıyla bilgilendirmesi lazım. Antibiyotik konusunda televizyonlarda programlar yapılması gerekir. Bu şekilde vatandaşımızda bilinçlenmiş olur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.