Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Aydın, kan bağışında bulundu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Kızılay’ın kan bağışı kampanyası kapsamında, kana ihtiyacı bulunan hastaların sağlığına kavuşmalarına katkı sağlamak amacıyla, Açı Dershanesi'nde kurulan, geçici kan merkezinde, öğrencilerle birlikte...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt Valisi Ahmet Aydın, Kızılay’ın kan bağışı kampanyası kapsamında, kana ihtiyacı bulunan hastaların sağlığına kavuşmalarına katkı sağlamak amacıyla, Açı Dershanesi'nde kurulan, geçici kan merkezinde, öğrencilerle birlikte kan bağışında bulundu.

Siirt Valiliği ve Kızılay Siirt Şubesi tarafından başlatılan kampanyanın kamuoyundan ve vatandaşlardan büyük bir destek gördüğünü belirten Vali Aydın, ”Kampanyamızın ilkini caliliğimizde başlattık, tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayan kampanyaya yoğun bir ilgi söz konusu. Yarın da Tapu ve Kadastro müdürlüğünde kamu çalışanlarımız kan bağışında bulunacaklar.” dedi.

Sağlıklı her bireyin gönüllülük esasına dayalı olarak kan bağışında bulunması gerektiğini vurgulayan Vali Aydın vatandaşlara seslenip, “Gelin kan verin. Sizde bir hayat kurtarın. Vereceğimiz kan ile insanların hayatlarını kurtarabiliriz. Kan vermek, bir hayır işidir. İnsanlığa faydalı olan hayırlı bir hizmettir. Sağlıklı insanlarımız kan vererek sağlıklarını koruyabilirler. Bir insana hayat vermek, tüm insanlığa hayat vermektir.” diye konuştu.

Kızılay kan bağışı organisazyon yetkilisi Nurettin Kebapçı ise Valisi Ahmet Aydın’ın kan bağışında bulunarak örnek olacak bir davranış sergilediğini belirterek, “Sayın valimizin himayelerinde başlatılan kampanyanın geçen yıllara göre büyük bir artış sağlandı. 2012 yılında 1500 kişi kan verirken, bu yıl il genelinde 3 bin 250 kişi gönüllü olarak kan verdi. Hedefimiz yılsonu itibariyle 4 bin kişiye ulaşmaktır.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.