Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’da boksun kurallarını değiştiren boksör

Almanya’nın Berlin şehrinde profesyonel boks hayatına devam eden Lübnan asıllı kadın boksör Zeina Nassar, olimpiyatlara gitmek için ring dışında da mücadele ediyor. Almanya’da tüy sıklet şampiyonu olan Nassar, ülke çapındaki...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2019 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Almanya’nın Berlin şehrinde profesyonel boks hayatına devam eden Lübnan asıllı kadın boksör Zeina Nassar, olimpiyatlara gitmek için ring dışında da mücadele ediyor.

Almanya’da tüy sıklet şampiyonu olan Nassar, ülke çapındaki şampiyonalarda başörtüsü ile yarışmak için ilk engeli, 2017 yılında Almanya’nın kadın boks müsabakalarında kıyafet değişikliği yapılmasını sağlayarak geçti. 20 yaşındaki kadın sporcunun elinde 5 Berlin şampiyonluğu bulunuyor. Nassar’ın bundan sonraki hedefi ise sırasıyla Avrupa Şampiyonasına, Dünya Şampiyonasına ve en büyük hayali olan Olimpiyatlara katılmak. Ancak başarılı boksör bu turnuvalara katılmak için ‘kadın boks kıyafet kurallarının’ değişmesini bekliyor. Başı kapalı olduğu için bu şampiyonalarda yarışmasına müsaade edilmeyen Nassar, haftanın altı günü ve günde iki kez antrenman yapıyor.
Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) boksörler için giyim kurallarını son derece net belirlemiş ve sporcuların dizlerinin kesinlikle açıkta olması gerektiği belirtip ve başörtüsünü yasaklamış durumda. Alman Boks Birliği Direktörü Michael Müller, Zeina Nassar’ın Avrupa Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda maçlara çıkabilmesi için görüşmeleri sürdürüyor.
Zeina Nassar’ın başarısı ve çalışmalarından sonra Almanya Boks Birliği kıyafet ile ilgili düzenlemede ‘dinlerinin gereği olarak kadın boksörler uzun kollu ve tüm bacakları kapsayan kıyafetler giyebilir ve başörtüsü takabilir’ şeklinde değiştirdi.


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.