Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de 'Kadına Şiddete Hayır' yürüyüşü düzenlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü etkinlikleri Konak Meydanı’nda başladı. Kadın cinayetlerini ve şiddeti engellemek amacıyla toplanan kadınlara, CHP Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir'de 'Kadına Şiddete Hayır' yürüyüşü düzenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü etkinlikleri Konak Meydanı’nda başladı. Kadın cinayetlerini ve şiddeti engellemek amacıyla toplanan kadınlara, CHP Milletvekili Alattin Yüksel de destek verdi.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın, yaptığı konuşmada kadına karşı uygulanan şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, “Kadına yönelik şiddetin neresinden başlayacağız bilmiyorum, o kadar çok ki. Ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, fiziksel şiddet, siyasal şiddet. İşte biz siyasal şiddete karşı duruş göstermek için 25 Kasım gecesi Ankara’ya gidiyoruz. Ankara’da, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerle bunu görüşeceğiz.” dedi. Konuşmaların ardından kadınlar, hep birlikte Kültürpark'taki İzmir Sanat Merkezi’ne kadar yürüdü. Burada "Kelebekler Özgürdür" adlı tanıtım filminin gösteriminin ardından "Kadına Yönelik Şiddet Politikaları" konulu bir söyleşi yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.