Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP Genel Başkanı Destici: Okul kurmak isteyenden haraç istediler

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan’ın ‘Dershaneleri kapatmayacağız, okullara dönüştüreceğiz’ sözüne atıf yaparak, “Bir arkadaşımız bir ilde okul açmak istedi. Buradan soruyorum belgesi elimizde....

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BBP Genel Başkanı Destici: Okul kurmak isteyenden haraç istediler
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan’ın ‘Dershaneleri kapatmayacağız, okullara dönüştüreceğiz’ sözüne atıf yaparak, “Bir arkadaşımız bir ilde okul açmak istedi. Buradan soruyorum belgesi elimizde. Bırak desteği 500 bin lira bağış adı altında haraç istediler. Sizin Bakanlığınızın yetkilileri haraç istedi. Sen hangi destekten bahsediyorsun.”dedi.

    BBP Genel Başkanı Destici, BBP’li Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından yaptırılan terminal binasının açılışına katıldı. Burada konuşan Destici, son günlerin gündeminde yer alan dershaneler konusuna değindi. Dershaneleri hiçbir zaman okulların karşısında gibi düşünmemek gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Destici, “Dershanede çalışan öğretmenlerle okullarda çalışan öğretmenleri karşı karşıya getirmemek lazım.” uyarısını yaptı.

    “BUNLAR YENİ ANAYASA YAPMAYACAK SİZİ KANDIRIYOR”

    Mustafa Destici, konuşmasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından sonlandırılan anayasa çalışmalarından bahsederek bundan 2 sene önce Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulduğunu ve milletin meclistekilerden sivil demokratik ve milletin hayrına yeni bir anayasa beklediğini söyledi.

    "Biliyorsunuz 1980 yılında Kenan Evren ve avanesi bir darbe gerçekleştirdi. 1982 yılında anayasayı yaptı, 1983 yılında da sivillere telim etti ve gitti. 2 yılda işi bitirdi." diyen BBP Genel Başkanı, şöyle devam etti: “30 yıldır Türkiye’yi siviller yönetiyor. Anayasa Mahkemesi Başkanımız dün ‘Bunların yaptığı ya da yapacağı anayasanın Kenan Evren Anayasasından farkı yok’ dedi. Önce yapılması gereken gerçekten demokratik sivil bir anayasa istiyorsak meclisi demokratik bir seçimle yenilememiz lazım. Ama hiç birisi buna yanaşmıyor. AKP, CHP ve MHP buna yanaşmıyor. Çünkü bu sistemden geçiniyorlar, bugünkü konumlarını bu sisteme borçlular. Onun için asla yeni bir anayasa yapmayacaklar. Sizi kandırdılar, kandırmaya devam edecekler. Olan milletin 3 trilyonuna oldu.Bu komisyona bütçeden 3 trilyon lira harcandı. Şimdi bunun bedelini kim ödeyecek. Milletin parasını yiyip içeceksiniz. Ondan sonra anayasa yapmayacaksınız.”

    ÇÖZÜM SÜRECİ
    
    Mustafa Destici, Mesut Barzani ile Diyarbakır’da gerçekleşen buluşma sonrası çözüm sürecinde gelinen noktayı değerlendirerek “Çözüm süreci diye bir süreç başlattılar. PKK ile çözüm ortaklığına girdiler. Bu sürecin yanlış olduğunu PKK’yı meşrulaştıracağını daha sonra siyasallaştıracağını ve en sonunda da devletleştireceğini söyleyerek karşı çıktık. Bugün ne kadar haklı olduğumuzu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

    "DERSHANELER OKULLARIN EKSİĞİNİ TAMAMLIYOR"

    Gündemin ilk sıralarında yer alan dershaneler konusuna da değinen BBP Genel Başkanı Destici, şöyle devam etti: "Dershaneleri hiçbir zaman okulların karşısında gibi düşünmemek lazım. Dershanede çalışan öğretmenlerle okullarda çalışan öğretmenleri karşı karşıya getirmemek lazım. Çünkü her ikisi de eğitim vazifesi görüyor. Dershaneler okullardaki eğitim ve öğretimdeki kalan eksiklikleri tamamlıyor. Onun için bütün okulları aynı seviyeye ve kaliteye getirmediğiniz sürece dershanelere olan ihtiyaç sürecektir. Ankara’nın göbeğinde bile insanlar çocuklarına iyi okul ve öğretmen arıyorsa, liselere ve üniversiteye hala sınavla giriliyorsa o zaman bu dershaneleri kapatmanın bir anlamı yoktur.”

    “YENİ OKUL KURMAK İÇİN HARAÇ İSTEDİLER”

    Başbakan Erdoğan’ın ‘Biz dershaneleri kapatmayacağız, okullara çevireceğiz ve destekleyeceğiz’ sözüne atıf yapan Genel Başkan Destici, “Sayın Başbakan bizim bir arkadaşımız bir ilde okul açmak istedi. Arsa kendisinin, okul tahsisi olarak yapılmış halde. Buradan soruyorum belgesi elimizde. Bırak desteği 500 bin lira bağış adı altında haraç istediler. Sizin bakanlığınızın yetkilileri haraç istedi. Sen hangi destekten bahsediyorsun.” dedi.

    "TARTIŞMANIN MİLLETE FAYDASI YOK"

    Mustafa Destici, milletin kendi okulunu, camisini kendi yaptığını ve kendi dershanesinin parasını kendinin ödediğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı: "Buralarda zorunlu değil. İsteyen gönderiyor, isteyen göndermiyor. Onun için bu tartışmanın millete bir faydası yok. Bu tartışma derhal kesilmeli. Zaten milleti yeterince ayrıştıran, bölüştüren konular var. Milletin birliğini ve beraberliğini dağıtacak bu tür konulara girmemeli. Hür teşebbüs, serbest piyasa, demokrasi diyorsan isteyen çocuğunu dershaneye gönderir, isteyen göndermez. Biz sadece şunu söylüyoruz; Gölge etme başka ihsan istemez diyor millet."

    Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de terminal ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmaların ardından dualarla terminalin açılışı gerçekleştirildi.

    Açılış sonrası ünlü müzik grubu ‘Ayna’ bir konser verdi. Erhan Güleryüz ve grubu sevilen şarkılarını Sivaslılar için seslendirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.