Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylülere kömür yardımı yapıldı

Şırnak merkeze bağlı Asrlan Başar köyüne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yaptı.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından belirlenen vatandaşlara kömür yardımı...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köylülere kömür yardımı yapıldı
Şırnak merkeze bağlı Asrlan Başar köyüne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yaptı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından belirlenen vatandaşlara kömür yardımı yapılıyor. Yaklaşık 380 aileye yapılan yardım kış ayı gelmeden diğer ihtiyaç sahiplerine de ulaştırılacak. Vatandaşlar yapılan kömür yardımından memnun olduklarını ve bu yardıma ihtiyaçlarının olduğu söyledi.

Reşit Acet kışın bu kömürle ısındıklarını ve bu kömür yardımına çok ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.
Beşir Algit ise “Bu kömüre çok ihtiyacımız vardı. Burada fakir var odunu olmayan var. Bu kömür yardımı sayesinde kışın ısınıyorlar.” dedi. Mehmet Ağır isimli köylü de şunları kaydetti; “Allah valilikten razı olsun bize kömür yardımı yaptı. Zaten kış da geliyor biz buna muhtacız Allah onlardan razı osun bize kömür göndermişler.” ifadelerini kullandı.

Nurettin Erdoğan da kışın köylerinin çok soğuk olduğu ve bu kömürle ısındıklarınıbelirtip; “Ben kaymakam çeşmesinde oturuyorum. Burası çok karlı, sağolsunlar bize kömür dağıtıyorlar. Bu kömüre çok ihtiyacımız var. Burası farklı bölge, her yıl beş altı ay kış oluyor. Rakımı 1800 metre.” dedi.

Kürtçe konuşan Hasan Ağır ise çok fakir olduklarını ve kış için kömür alamadıklarını bu yardıma da çok ihtiyaçları olduklarını söyledi. Kürtçe konuşan bir köylü kadın da; “Allah onlardan razı olsun. Fakiriz bu tür yardımlar bize çok iyi geliyor. Kışın bu kömürle ısınıyoruz.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.