Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zihinsel engelli istihdamı yapana büyük destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü, zihinsel engelli istihdamının artırılması için korumalı iş yerlerine destek verecek. İş gücü piyasasında...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2014 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2014 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü, zihinsel engelli istihdamının artırılması için korumalı iş yerlerine destek verecek.

İş gücü piyasasında normal şartlar altında çalışma imkanı kısıtlı olan zihinsel ve ruhsal engelliler korumalı iş yerlerinin kurulması ve yaygınlaştırılması ile istihdam edilecek. Bu doğrultuda, eğitim kurumları, kamu kurum kuruluşları, vakıf, dernek, sendika, meslek örgütleri gibi sivil toplum kuruluşlarından proje teklifleri bekleniyor. Bir komisyon tarafından incelenecek projelerden hayata geçirilecek olanlara kuruluş ve sermaye desteği, engelli ücreti desteği ile işletme giderleri desteği verilecek.

Korumalı iş yerinin kuruluşu için gerekli olan sermayenin yüzde 60’ı kuruluş tarihinden itibaren bir yıl içerisinde hibe olarak en fazla 150 bin TL verilecek. Engelli ücret desteği konusunda da proje başlangıcından itibaren kurulan korumalı iş yerinde çalışacak engelli işçilerin ücret giderleri, brüt asgari ücret üzerinden ilk bir yıl boyunca desteklenecek. Ayrıca kuruluş tarihinden itibaren ilk bir yıl boyunca su, elektrik, ısınma, iletişim gibi işletme giderlerinin fatura bedellerinin yüzde 60’ı karşılanacak.

Proje teklifleri, 28 Şubat 2014 tarihine kadar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığına elden veya posta gönderilebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.