Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zihinsel engelli gençler, oteldeki ilk maaşlarını törenle aldı

Zihinsel engellilerin istihdamı için ‘Karınca yolu’ adlı projesini hayata geçiren Gökcem İletişim Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi ile Hilton Garden Inn Konya Oteli, 6 engellinin istihdam edilmesini sağladı. Yaklaşık bir ay süren özel...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zihinsel engelli gençler, oteldeki ilk maaşlarını törenle aldı
Zihinsel engellilerin istihdamı için ‘Karınca yolu’ adlı projesini hayata geçiren Gökcem İletişim Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi ile Hilton Garden Inn Konya Oteli, 6 engellinin istihdam edilmesini sağladı. Yaklaşık bir ay süren özel eğitim ile Hilton Garden Inn Otel’de çalışmaya başlayan engelliler ilk maaşlarını otelde düzenlenen törenle aldı.

    Proje, engellilere belirli bir beceriyi kazandırdıktan sonra onları hayata hazırlamak, bağımsız olarak hayatlarını sürdürebilmeleri ve meslek edindirmek amacıyla geliştirildi. Proje kapsamında özel eğitime alınan çocuklar ilk mesleki tecrübelerini kazanmaya başladı.

    Programda konuşan Gökcem Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneğini Başkanı Uğur Devecioğlu, öğrencilerin ve ailelerin sosyal, kültürel ve spor alanları başta olmak üzere birçok alanda faaliyette bulunmak amacıyla derneği kurduklarını anlattı. Ailelerin engelli çocukları için ‘Çocuklarımız, bizden sonra hayatları nasıl devem ettirecekler?” endişesini kaldırmak amacıyla böyle bir proje geliştirdiklerini aktaran Devecioğlu, “Belirli becerileri yavrularımıza kazandırdıktan sonra kendilerini hayata hazırlamak en büyük hedefimizdi. Çocuklarımızın ailelerinden sonra bağımsız olarak hayatlarını sürdürebilmeleri ve meslek sahibi olmaları amacıyla Gökcem Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği ve Hilton Garden Inn Konya Şubesi ile yaptığımız istişareler sonrası ortaya böyle bir proje çıktı.” dedi.

    Devecioğlu, proje ile iş yeri olan veya devlet dairlerinde istihdam edilen engelli bireylerin yaşadığı sorunların ortadan kalkacağını değindi. Projenin, devletin zihin engelli bireylerin iş istihdamları sürecinde örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade etti. Devecioğlu daha sonra şunları söyledi: “Zihin engelli bireylerin nitelikli iş yeterliliğine sahip olmayışı, doğru öğretimin yapılmaması ve çalışma yerlerindeki bireylerin olumsuz tutumları değiştirilmesi noktasında gerekli uyum çalışmalarının yapılmıyordu. Bu nedenle zihin engelli bireylerin iş denemeleri başarısızlıkla sonuçlanıyordu. Bu tür projelerin yaygınlaşması ve mesleki becerilerin kazandırılacağı tam donanımlı uygulama okullarının yapılması gerekiyor.”

    Proje, İşkur Konya Konya İl Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklendi. Programa Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, İşkur Konya İl Müdürü Lokman Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Hilton Garden Inn Oteli Genel Müdürü Zeynep Aylin Güzelsoy ve engelli gençlerin aileleri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.