Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda yurt içi ve dışı birliklerle bağlantı yapıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resepsiyon verildi. Resepsiyona katılanlara hitap eden Erdoğan, konuşmasının ardından yurt içi ve yurt dışında görevli olarak bulunan silahlı kuvvetler personeli ile canlı...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2015 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2015 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resepsiyon verildi. Resepsiyona katılanlara hitap eden Erdoğan, konuşmasının ardından yurt içi ve yurt dışında görevli olarak bulunan silahlı kuvvetler personeli ile canlı bağlantı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Ömer Faruk Demircioğlu ile bir görüşme yaptı. Erdoğan, Albay Demircioğlu’ndan Kosova’da görevli olan askerler hakkında bilgi aldı ve Zafer Bayramı’nı kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Bosna-Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmühan Temir ile görüştü. Erdoğan ile Temir arasında yapılan telefon görüşmesinde bağlantı sorunu yaşandı. Sorunun giderilmesinin ardından Erdoğan, Astsubay Temir’e Bosna-Hersek’te görev yapan tüm personelin bayramını kutladığını söyledi. Cumhurbaşkanı daha sonra Afganistan’da bulunan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı Jandarma Uzman Çavuş Nevzat Irmak ve Hint Okyanusu’nda seyir halinde olan Birleşik Görev Kuvveti 151 TCG Gemlik ile irtibat sağladı.

Erdoğan, ardından yurt içinde görev yapan askeri personel ile görüştü. Cumhurbaşkanı ilk olarak Türkiye-Suriye sınırında bulunan Şanlıurfa Akçakale Gülünce Hudut Karakolu’nda nöbet tutan Harun Yazıcı ile görüntü konuşma yaptı. Görüşme yaptığı er Yazıcı'nın Rizeli olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan, "Rize’nin neresinden?" sorusunu yöneltti. Er Harun Yazıcı, İkizdereli olduğunu söyledi. Erdoğan, son olarak ise Konya’da görevli olan Üçüncü Ana Jet Üssü’nde görevli olan Albay Hakan Dinç ile canlı bağlantı kurdu.

Bağlantıların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetliler ile kısa süre sohbet etti. Sohbetin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Kur'an-ı Kerim ve meali okundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.