Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzde 50 engelli raporuna rağmen iş bulamıyor

Kalp hastası olduğu için çalışamayan vatandaş yetkililerden yardım bekliyor. Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da yaşayan ve geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle yüzde 50 oranında engelli raporu bulunan 50 yaşındaki Riyad Sayar, hayırseverlerden...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüzde 50 engelli raporuna rağmen iş bulamıyor
Kalp hastası olduğu için çalışamayan vatandaş yetkililerden yardım bekliyor. Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da yaşayan ve geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle yüzde 50 oranında engelli raporu bulunan 50 yaşındaki Riyad Sayar, hayırseverlerden yardım bekliyor. Bir yıldır oturduğu evin kirasını ödeyemediği için evden çıkmak zorunda kaldıklarını anlatan Sayar, çocuklarıyla birlikte sokakta kalacaklarını söyledi.

İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan ve 3 yıl önce geçirdiği kalp krizinin ardından çalışamaz duruma gelen 4 çocuk babası Sayar, bugüne kadar yardım edilmesi için başvurduğu tüm kapıların kendisine kapatıldığını söyledi. Sayar, şöyle konuştu: “3 yıl önce inşaatlarda çalışırken kalp krizi geçirdim. Yapılan kalp ameliyatının ardından doktorum bana 'Güneşe çıkma ve ağır işte çalışma' dedi. Ben de buna uyarak zor işlerde çalışmamaya başladım. Ancak gün geçtikçe elimde param kalmadı ve ev kirasını bile ödeyemez hale geldim. Devletin tüm kurumlarına yardım talebinde bulundum. Ama bana hiçbir kurumdan bugüne kadar yardım yapılmadı, sürekli geçiştirdiler. İŞKUR’dan çalışabileceğim bir iş istedim, bana Isparta’da bir iş olduğunu, oraya gitmem gerektiğini söylediler. Ben ailemi bırakarak oralara nasıl gideyim. Şimdi 3 kızım var yanımda, ikisi okula gidiyor, gittikleri okul çok uzak eve, onları servisle göndermek isterim ama imkanım yok. Ev kirasını ödeyemediğim için ev sahibi evden çıkmamı istiyor. Bugün yarın kapının önüne koyacak beni, ailecek ortada kalacağız. Ben yetkililerden, bana göre bir iş vermelerini istiyorum, ancak bu şekilde geçimimi sağlayabilirim.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.