Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzbaşının mektuplarında 'şifre' iddiası!

Darbe soruşturmaları kapsamında tutuklanarak cezaevine konulanların yakınlarına gönderdiği mektuplar da inceleniyor. Bu kapsamda Sincan F Tipi Cezaevi’nde bulunan bir yüzbaşının eşine gönderdiği mektuba 'şifre' içerdiği iddiası ile el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüzbaşının mektuplarında 'şifre' iddiası!
Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe soruşturmaları çok yönlü olarak sürdürülürken, cezaevinde bulunan darbeciler de mercek altında tutuluyor.

Darbecilerin yakın akrabalarına gönderdiği mektuplar ya da onlara gelen mektuplar incelemeden geçiriliyor. Sakıncalı görülen mektuplara, savcılığın talimatıyla el konuluyor.

Bu çerçevede Sincan F Tipi Cezaevi’nde bulunan bir yüzbaşının eşine gönderdiği mektuba da sakıncalı görülerek el konuldu.

‘ŞİFRE’ İÇERDİĞİ İDDİASIYLA EL KONULDU

Cezaevi idaresince el konulup savcılığa gönderilen mektup şöyle:
“Hukuk süreci normal seyretmiyor. Polis, savcı ve hâkime dikkat edin. 15-16 Temmuz günleri mesaide olduğum önemli. İşyeri çalışma odamda 1 aylık hafızası olan güvenlik kamera kayıt cihazı var. Cihaz en eski tarihi kendi silerek kayda devam ediyor. Flaş bellek ile delil niteliğinde kopya alınabilir. Avukata sor, ‘Gerek yok derse’ şahitlerimiz var, sıkıntı yok. Hanımefendinin desteğini almaya çalış. Harcamalarınıza dikkat edin. Maaş hesabına üçte ikisi yatabilir, kesintiler olabilir. Benim ve kendinin ÖSYM, AÖF kayıt işlemleri ile olursa KPSS başvurularını takip et. AÖF şifrem sende var. R.’nin nakil işini duruma göre takip et. Bizde olan beyaz boyalardan annenlere götür, boya ve temizlik yaparsınız. İmkânlar ölçüsünde para yardımı da yap. Kendinizi sıkıntıya sokmayın. Herkese iyi olduğumu ve selamlarımı söyleyin. Kızım da kendine dikkat etsin. Hepiniz Allah’a emanetsiniz, gözlerinizden öperim, hoşça kalın.”

SAVCI İNCELEDİ, ‘TALİMAT ’ DEDİ

Savcılığın mektup üzerinde yaptığı incelemede, yüzbaşının eşine bazı talimatlar verdiği anlaşıldı. Beyaz boyalardan kastın, evde bulunan muhtemel suç delilleri ya da FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in kitapları olabileceği değerlendirildi. Yüzbaşının, şifreyle eşinden bu materyalleri evden çıkarmasını istediği belirlendi. Bu tespitin ardından yüzbaşının evinde arama yapıldığı kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.