Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurttan 1 Mayıs manzaraları

1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü yurt genelinde, sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katıldığı etkinliklerle kutlandı. 1 Mayıs kutlamalarına bazı illerimizde ise ilginç protestolar damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurttan 1 Mayıs manzaraları

BALIKESİR  

1 Mayıs İşçi Bayramı Balıkesir'de kutlandı. 250 kişinin katıldığı kutlamalar sakin geçti. Balıkesir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı olaysız bir şekilde kutlandı. Bir çok sendikanın katıldığı gruplar, Çarşamba pazarında toplanarak atılan sloganlar eşliğinde Kuva-yi Milliye Meydanına yürüyüş yaptı.

KOCAELİ 

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşku ile kutlandı. Gebze de kutlanan emek ve dayanışma gününde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Gebze’de yoğun bir katılımla kutlandı. Gebze Sendikalar Birliğine bağlı sendika üyeleri sabahın erken saatlerinden itibaren Trafo meydanında toplanmaya başladı. Ardından Şehit Numan Dede caddesi boyunca pankart filamanla ve Türk bayrakları ile sloganlar eşliğinde Gebze Kent Meydanında bulunan miting alanına kadar yürüyüş yapıldı.

İZMİR

1 Mayıs coşkusunu kutlamak isteyen İzmirli Anarşit Grubu, Gündoğdu meydanında oluşturulan kontrol noktası önünde üstlerinin aranmak istenmesi üzerine, kıyafetlerini çıkarmaya başladı. Güvenlik güçleri tek tek kontrollerini yaptıktan sonra grubu içeri aldı 

EDİRNE -

Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Edirne’de de coşkuyla kutlandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında, bine yakın emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Edirne Şükrüpaşa İlk Öğretim Okulu önünde toplanarak, davul ve zurna eşliğinde oluşturulan kortejle trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde hazırlanan platforma yürüdü.

SİVAS 

Sivas'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kutlandı. Etkinliğe katılanların büyük bir çoğunluğunu üniversite öğrencileri oluşturdu. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına Cumhuriyet Halk Partisi, EMEP, gibi siyasi partiler ile KESK'e bağlı sendikalar ve çeşitli gençlik kuruluşları ile sivil toplum örgütleri katıldı. Kutlama öncesi Mevlana Caddesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kutlamanın yapılacağı caddeye çıkan sokaklar barikatlarla kapatıldı. Caddenin üzerinde bulunan çöp konteynerleri kutlamaların güvenliği için bulunduğu yerlerden kaldırıldı.

AĞRI  

Devrimci İşçi Sendikası Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik,“DİSK olarak her alanda bağırıyoruz. Bugün Taksim’de de bağırıyoruz, bölgenin bütün illerinde yapılan, ülkenin bütün illerinde yapılan etkinliklerle 1 Mayıs’ta bağırıyoruz. Biz kamuda ayrımsız kadro istiyoruz” dedi. Ağrı Belediye Otoparkı’nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında konuşan DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, “Uçurumun kenarına gelmiş bu ülkemizi tekrar düzlüğe çıkarmak için, ideolojilerimizi bir kenara bırakıp, omuz omuza verip, el ele tutuşarak, Tükiye'nin doğusundan batısına kadar, tekrar silahların sustuğu siyasetçilerin konuştuğu bir sürece dönüştürmemiz lazım. Tekrar barış masasına doğru, Dolmabahçe Sarayı mutabakatına dönüşmesi lazım. Çünkü her gün acılar yaşanıyor, acılar çekiyoruz. Bu alanın böyle boş kalması da böyle kirli savaşın yansımalarıdır” dedi.

TUNCELİ 

Tunceli’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları sakin geçti.
Tunceli’de 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından düzenlenen İşçi Bayramı kutlamaları nedeniyle eski devlet hastanesi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi alkış ve sloganlarla kutlamanın yapılacağı Seyit Rıza Meydanı’na kadar yürüdü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Tunceli Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul’un da katıldığı kutlamalarda yapılan konuşmalarda 1 Mayıs’ın önemi vurgulanırken, barış çağrısında bulunuldu.
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlamalar, konuşmaların ardından sona erdi.

HAKKARİ 

Hakkari’de 1 Mayıs Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu öncülüğünde yapılan basın açıklaması ile kutladı.
Hakkari’de 1 Mayıs Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu öncülüğünde belediye önünde düzenlenen basın açıklaması ile kutlandı. Hakkari Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen 1 Mayıs açıklamasına; HDP ve DBP il yöneticileri ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve emekçilerin katıldı. Saygı duruşunun ardından, kısa bir açıklama yapan Türk- İş Hakkari Temsilcisi Seyfullah Akın, emek, barış, özgürlük, eşitlik, demokrasi ve dayanışma için alanlarda olduklarını söyledi. 


1 MAYIS RİZE’DE HORONLA KUTLANDI

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplanan DİSK, KESK, CHP, Derelerin Kardeşliği Platformu, EMEP, ÖDP ve Birleşik Haziran Hareketi mensupları Cumhuriyet Meydanı önüne kadar tulum ve sloganlar eşliğinde yürüdü.
Kutlama için geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydana gelen katılımcılar polis tarafından aranarak meydana giriş yaparken, toplanan kalabalık hayatını kaybeden işçiler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Rize’de kutlamak için şehre gelen Disk Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan ise, yaptığı konuşmada, hükümetin hazırlamış olduğu Kıdem Tazminatı Yasası, Kiralık İşçiliklerle ilgili yasa ve İş Mahkemeleri hakkındaki yasaları eleştirdi.
 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.