Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurt faciası: 12 yaşındaki çocuğun kolu kesildi

Kütahya’da, Süleymancılar adı verilen dini cemaate ait olduğu belirtilen Özel İkizhöyük Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda geçen yıl, yurtta kalan ağabeyini ziyarete giden 12 yaşındaki Nurettin Ekşi adlı çocuk, yurdun mutfağında kaçak şekilde çalıştırılırken kolunu kıyma makinesine kaptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 08:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 08:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurt faciası: 12 yaşındaki çocuğun kolu kesildi
Çocuğun sağ kolu dirsekten kesildi. Yurt müdürü ve aşçı hakkında açılan davada, yurtta kalan 15 yaşındaki ağabeyin de “Seni aşçı yapacağız” denilerek mutfakta çalıştırıldığı ortaya çıktı.

İŞLERİ YAPIN SONRA ÇIKIN

Kütahya’da geçen yıl 22 Ağustos’ta meydana gelen olayda 12 yaşındaki Nurettin Ekşi, yurtta kalan ağabeyi 15 yaşındaki Serkan’ı ziyarete gitti. Yurt Müdürü Mehmet Kalkan’a gidip “İzin verirseniz ağabeyimle çarşıda gezmek istiyorum” dedi. Kalkan “Yurtta yapılacak işler var. O işleri yapın, sonra yanıma gelin” dedi. İki kardeş mutfağa gönderildi. Aşçı Bünyamin Dağ, Serkan’dan bulaşıkları yıkamasını, kardeşi Nurettin’den de etleri kıyma makinesine koymasını istedi. Nurettin etleri koyarken, kolunu kıyma makinesine kaptırdı. Nurettin’in sağ kolu dirsekten itibaren koptu.

TEDAVİ ETTİRMEM TEHDİDİ

Nurettin, ifadesinde, kolu makinede olduğu sırada aşçı Dağ’ın, “Kıyma makinesini merak edip kimsenin görmediği bir anda elimi içinde soktum, şeklinde ifade ver. Yoksa ambulansı çağırmam” diye tehditte bulunduğunu söyledi. Ağabeyi Serkan Ekşi de “Ben de korktum ve istedikleri şekilde ifade verdim.

Müdür ve aşçı ‘İstediğimiz gibi ifade verirsen kardeşinin tedavisiyle ilgileniriz. Aksi halde yardımda bulunmayız. Bize bir şey olmaz’ dediler” diye konuştu. Yurtta üç aydır kaldığını kaydeden Serkan Ekşi, sürekli aşçı Dağ’ın yanında çalıştırıldığını belirtip, “Aylık 250 TL maaş veriyorlardı. Kardeşim ziyarete geldiği zamanlarda onu da çalıştırırlardı” dedi.

AŞÇININ YANINDA ÇALIŞTI

Kütahya 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Mehmet Kalkan ve Bünyamin Dağ hakkında ‘taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan dava açıldı. İlk duruşma, 1 Nisan 2016’da görüldü. Dağ, ifadesinde, tembihlediği halde Nurettin’in elini makineye soktuğunu iddia etti. Ancak ağabeyi Serkan’ın üç aydır yanında çalıştığını kabul ederek, “Daha sonra kadroya geçecekti” dedi. Kalkan ise yurtta öğrenci çalıştırmadıklarını savundu. Dava dosyasına, Kalkan ve Dağ’ın iki kardeşi yalan beyanda bulunmaya zorlayan telkinlerinin konuşma dökümlerinin de girdiği belirtildi.

YURT YÖNETİMİNE TAZMİNAT DAVASI

Ailenin avukatı Suat Özcan, yurt yöneticileri hakkında tazminat davası da açtı. Özcan, dava dilekçesinde, çocukların ailesinin yoksul olduğunu belirterek, “Nurettin’in bakım ve tedavisi zorluk içinde geçmiştir. 12 yaşında bir çocuğun kolunun kopmasına neden olmalarına rağmen bir kere olsun arayıp sormamışlardır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.