Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSK, yerel seçimlere hazırlanıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Partiler aday adayları arasında aday tercihi yapmaya çalışırken, YSK ise personelini seçimler konusunda eğitimden geçiriyor. Bu kapsamda YSK, il-ilçe...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Partiler aday adayları arasında aday tercihi yapmaya çalışırken, YSK ise personelini seçimler konusunda eğitimden geçiriyor.

Bu kapsamda YSK, il-ilçe seçim kurullarında görev yapan personele yönelik olarak "SEÇSİS Uzman Kullanıcı Eğitimi" programı gerçekleştirdi. Program sonrasında Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerinin katılımı ile sertifika töreni düzenlendi. SEÇSİS, seçimle ilgili her türlü veri, bilgi ve belgenin üretildiği ve güvenli bir şekilde saklandığı bir bilgi sistemi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü (SEÇSİS) Projesi Türkiye nüfusunun yüzde 70’ini ilgilendiren en önemli e-devlet projelerinden biri.

SEÇSİS Bilişim Sistemi donanımları, ilçelerdeki istemci kişisel bilgisayar sistemleri ile, Merkez’deki büyük boy veri tabanı ve uygulama sunucularından oluşuyor. Bu sistemlerin tümü, 'YSK Kurum Ağı' olarak adlandırılan, Kurum personelinden başkasının erişimine ve Internet’e tümüyle kapalı, verilerin iletişim sırasında kriptolandığı özel bir ağ ile birbirlerine bağlı olarak çalışıyor. İlçelerdeki kişisel bilgisayar sistemleri, Merkez’deki sistemlerin basit birer erişim ucu (terminali) olarak işlev görüyor.

SEÇSİS'de, seçim sürecinde seçim sonuçlarına ilişkin veriler, her aşamada tutulan tutanaklarla karşılaştırılabilmesi için www.ysk.gov.tr isimli internet sitesinde yayımlanıyor. Ayrıca, özet seçim sonuçları Resmi Gazete’de yer alıyor. SEÇSİS Projesi, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen 5. eTR ödüllerinden "Kamudan Vatandaşa eHizmetler" kategorisinde Üniversite Öğretim Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden oluşan 17 kişilik jürinin kararı ile 22 Kasım 2007 tarihinde birincilik ödülü almıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.