Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta vatandaşlar Uygur Türkleri için yürüdü

Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl Temsilciliği, tarafından düzenlenen yürüyüşte, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslüman Türklere yaptığı baskıları kınadı. Yozgat Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde toplanan sendika üyelerine,...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta vatandaşlar Uygur Türkleri için yürüdü
Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl Temsilciliği, tarafından düzenlenen yürüyüşte, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslüman Türklere yaptığı baskıları kınadı.

Yozgat Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde toplanan sendika üyelerine, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da destek verdi. Kalabalık, sloganlar eşliğinde Lise Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, yaptığı kısa konuşmada Türkistan'daki zulme sessiz kalınmaması gerektiğini ifade etti. Daha sonra Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl Temsilcisi Seyfi Bayrak, tarafından basın açıklaması okundu. Uygur Türklerine yapılan eziyet ve katliam kınandı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Seyfi Bayrak, göze uzak, gönüllere yakın Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıkla yüreklerinin yandığını belirterek, "Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir." dedi.
150 yıldır Türkistan’ın çığlığının Batı'da duyulmadığını ifade eden Bayrak, "Nedense işine gelen her olayda ayağa kalkan Batı, konu Müslüman ve Türk olunca kör, sağır, dilsiz oluveriyor. Bugün Türkistan kan ağlıyor. Katil Çin’in namahrem eli Türk’ün ırzı üzerinde geziyor. Katil Çin’in namahrem eli ezanların sesini kesiyor. Bugün Türkistan kan gölü ve Batı Türk’ün kanı eşliğinde ayaklar altına alıyor insanlığı susarak kusuyor içindeki kini. Kardeşlerimiz, gözyaşlarınızı silmeye ellerimiz uzanamıyorsa da bugün milyonlarca yürek, acını hafifletmek için atıyor Türkiye’nin dört bir yanında. Türkistan; çilekeş insanların güzel yurdu, Kürşad’ını bekliyor." diye konuştu. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.