Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta 'sahipsiz' kamu binası harabeye döndü

Yozgat’ta TOKİ konutları yanına yapılan tek katlı müstakil kamu binası atıl vaziyette bekliyor. Ambulanslar için acil erişim merkezi olarak inşa ettirildiği iddia edilen bina, sahip çıkılmadığı için harabeye döndü. Yozgat’ta hangi...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta 'sahipsiz' kamu binası harabeye döndü
Yozgat’ta TOKİ konutları yanına yapılan tek katlı müstakil kamu binası atıl vaziyette bekliyor. Ambulanslar için acil erişim merkezi olarak inşa ettirildiği iddia edilen bina, sahip çıkılmadığı için harabeye döndü.

Yozgat’ta hangi kurum tarafından niçin yapıldığı belli olmayan bina adeta kaderine terk edilmiş durumda. Ambulanslar için şehrin belli noktalarına acil erişim merkezi olarak inşa ettirildiği iddia edilen binaya hiçbir kurum sahip çıkmıyor. Sahip çıkılmayan yeni binanın camları kırılıp kapıları sökülürken, içerideki fayansları kırılmış. Duvarlarına yazılar yazılan bina adeta harabeyi andırıyor.

Binanın içerisinde çocukların oynadığını, ateş yaktığını belirten mahalle sakinleri, binanın aylardır boş olduğunu belirterek, “Buraya bina yaptılar, ne için yapıldığını bilmiyoruz. Ama ambulanslar için acil erişim merkezi deniyordu. Bina tamamlandı, ama gelen kimse olmayınca çocukların oyun mekanı haline geldi. Camları kırıldı, kapıları söküldü, o kadar yatırım boşa gitti. Şu anda kimse de sahip çıkmıyor. Bir kurum burayı terk etmişse, başka bir kuruma devri yapılıp yapılan bu israf önlenebilirdi, bina değerlendirilmiş olurdu.” ifadelerini kullandı.

Binanın hangi kuruma ait olduğu konusunda ise görüşülen kurumların sahip çıkmaması dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.