Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta 'MERS virüsü'şüphesiyle bir kişi hastaneye kaldırıldı

Yozgat’tın Yerköy ilçesinde bir hafta önce hacdan geldiği öğrenilen Hasan Yılmaz(82), ‘MERS Virüsü’ şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Hasan Yılmaz, akşam saatlerinde ateşlenme, kusma ve ishal hastalığına yakalanması üzerine ailesi...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta 'MERS virüsü'şüphesiyle bir kişi hastaneye kaldırıldı
Yozgat’tın Yerköy ilçesinde bir hafta önce hacdan geldiği öğrenilen Hasan Yılmaz(82), ‘MERS Virüsü’ şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Hasan Yılmaz, akşam saatlerinde ateşlenme, kusma ve ishal hastalığına yakalanması üzerine ailesi tarafından durumu 112 acil servise bildirildi. MERS virüsü kapmış olabileceğinden şüphelenilen Yılmaz, Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasta gelmeden hastanenin acil servisi karantina altına alındı. Hastanede görevli güvenlik personeli acil servise gelen hastaları içeri almazken başka giriş bölümüne yönlendirdi. Sağlık görevlileri tarafından da olayı takip eden basın mensuplarına maske ve eldiven dağıtıldı.

Hastanın kızı, babasının geçen hafta perşembe günü hacdan geldiğini belirterek "Babam geldiğinde gayet sağlıklı ve bir sıkıntısı yoktu. Akşam rahatsızlanmış bana söylediler, ben de hastaneye getirmelerini istedim. Şuanda hastaneye geldi." dedi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Cahit Kayhan, hastanın geçen hafta hacdan geldiğini hatırlatarak "Hastamız, hacda MERS virüsü kapmış olacağı şüphesiyle hastaneye getirildi. Hastanemizde gerekli izalasyonlar yapıldı. Ancak hastanın şu an hastalığın belirtilerinden olan yüksek ateş yok. Gerekli tahliller yapıldıktan sonra durum netleşecek. Tedbir amaçlı hastanemizin acil servisine hasta girişi yapmıyoruz. Yapılan tetkik ve uygulamalardan sonra hasta alımına tekrar izin vereceğiz." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.