Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat'ta 154 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ayrı operasyonda toplam 154 bin 470 paket gümrük kaçağı bandrollsüz sigara ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan 11 şüpheli,...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat'ta 154 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ayrı operasyonda toplam 154 bin 470 paket gümrük kaçağı bandrollsüz sigara ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan 11 şüpheli, adli işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar neticesinde doğu illerinden batı illerine yüklü miktarda kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Polis ekipleri, Yozgat Muslubelen rampasında durdurdukları iki otomobil ve bir TIR’da arama yaptı. Aramada toplam 154 bin 470 paket gümrük kaçağı bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Olayda kullanılan 2 araca el koyan ekipler, 11 kişiyi de gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler adli işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sigaranın piyasa değerinin yaklaşık, 1 milyon 125 bin 967 lira olduğu belirtildi.

İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, yaptığı açıklamada, terör örgütlerinin kazanç sağladığı önemli kaynakların başında sigara kaçakçılığının geldiğini belirterek, şunları ifade etti: “Ülkemizin huzur ve refahının sağlanmasının önündeki en önemli engel olan terör örgütlerinin kazanç kapılarından biri olan sigara kaçakçılığından elde edilen gelirlerle terörist faaliyetlere finansman sağlandığı ülkemizde bilinen bir gerçektir. Şüphesiz terör örgütlerinin finans kaynakları kesilmeden de terörü bitirmenin kolay olmadığı açıktır. Bu bağlamda ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit eden terörün en büyük finans kaynaklarından olan sigara ve uyuşturucu kaçakçılığına yönelik çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.