Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgatlı çiftçiler TKDK ile traktörlerini yeniliyor

Yozgatlı çiftçiler, Tarım Kırsal Kalkınma Kurumu'na (TKDK) verdikleri projelerle traktörlerini yeniliyor.     Avrupa Birliği tarafından desteklenen TKDK, bugüne kadar çıktığı 11 proje çağrı döneminde çiftçilerin teknolojik...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgatlı çiftçiler TKDK ile traktörlerini yeniliyor
Yozgatlı çiftçiler, Tarım Kırsal Kalkınma Kurumu'na (TKDK) verdikleri projelerle traktörlerini yeniliyor.

    Avrupa Birliği tarafından desteklenen TKDK, bugüne kadar çıktığı 11 proje çağrı döneminde çiftçilerin teknolojik olarak da kalkındırıyor. Projelerde çiftçiler özellikle traktörlerini yenilerken bunun yanında diğer alet ve ekipman desteğinde de faydalanıyor.

    Yozgat’ın Sorgun ilçesinde faaliyetini sürdüren Memişoğulları Traktör Bayii İşletmecisi Yusuf Baran, TKDK’nin verdiği desteklerle çiftçilerin traktörlerini yenilemeye başladığını belirtti. Baran, “Yozgatımız coğrafi konum itibariyle önemli tarım alanlarına sahip. Çiftçiler genelde eski traktör kullanıyor. Ancak verilen desteklerle çiftçilerimiz hem traktörlerini hem de alet ve ekipmanlarını yeniliyor. TKDK’nin verdiği desteklerle son bir yıl içerisinde traktör satışlarımız yükseldi. Çiftçilerimiz eski traktörlerini getirerek yenisiyle takas yapıyor. Böylece çiftçimiz daha yeni ve konforlu traktörleri kullanıyor.” dedi.

    Sinan Biçer isimli çiftçi hazırladığı projenin TKDK tarafından kabul edildiğini ve bu sayede traktörünü yenilediğini söyledi. Biçer, "Bütün çiftçilerimiz proje hazırlayarak hem alet ekipmanını yenilemiş, hem de verilen desteklerden yararlanır." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.