Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yolsuzluk tapelerini haberleştiren Karsigazete.com'a erişim engellendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “montaj” dediği 17 ve 25 Aralık yolsuzluk tapelerini haberleştiren karsigazete.com'a erişim kısmen engellendi. Gazeteye herhangi bir tebligat gitmemesine karşın sitenin TİB tarafından kapatıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “montaj” dediği 17 ve 25 Aralık yolsuzluk tapelerini haberleştiren karsigazete.com'a erişim kısmen engellendi. Gazeteye herhangi bir tebligat gitmemesine karşın sitenin TİB tarafından kapatıldığı öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve bir ihbar mektubuna dayandırılan Karşı Gazete ve Grihat internet sitelerine yönelik soruşturmada ilginçlikler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık yaptığı dönemde 'montaj' diye reddettiği tapeleri “Hani o tapeler montajdı” başlığıyla haberleştiren siteye polislerin “O haberi kaldırın” tehdidinin ardından, haberi kaldırmayan Karşı Gazete, dün tam 17 saat boyunca arandı. Sabah dün 09.45’te başlayan arama bugün saat 02.45’te bitti. Polisler, ofisteki özel ve kurumsal bütün bilgisayarların hard disk imajlarını aldı.

KARŞI: ELİMİZE ULAŞMIŞ HERHANGİ BİR TEBLİGAT YOK

Karşı Gazetesi yayımladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sansüre boyun eğmeyen Karşı Gazete www.sansursuzhaber.com'dan devam ediyor. Dün sabah ofisimize yapılan polis baskınının ardından Karşı Gazete’ye yapılan sansür devam etmekte. Polislerin dün ofisimize geldiklerinde ‘Hani o tapeler montajdı’ haberini, illegal olarak kaldırma taleplerini reddetmemiz üzerine haber sitemize sansür yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren www.karsigazete.com’a Türkiye’nin farklı bölgelerinden kısım kısım erişim engelleniyor. Şu an itibariyle Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok farklı yerinden sitemize erişim engellendi. Bu yapılan uygulamanın hiçbir şekilde hukuki bir zemini yoktur. Kurumumuza herhangi bir tebligat bildirilmedi. Karşı Gazete olarak her türlü baskı ve engellemelere rağmen haberciliğimize devam edeceğiz. Hiçbir şekilde baskının karşısında eğilmeyeceğiz. Eşkıyalar gibi ofis bassanız da, bizi kukla hukukçularınıza yargılatsanız da, üzerimize demir parmaklıklar kapatsanız da, fark etmez. Herkesi susturmayı başarsanız da gerçeğin sesini kesemeyeceksiniz. Gerçek ve gerçeği haykıranlar sonsuza dek Karşı'nızda olacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.